De druppel
Aangenaam! Mijn naam is Petra Verbakel en ik woog 108,5 kilo. Aanstaande 11 juni wil ik tussen de 70 en 74 wegen. Met deze zinnen begon ik mijn mail aan een paar sportscholen in de buurt…

Ik was net begonnen met hardlopen en in die drie kilometer zag ik wel vier sportscholen. Tijdens het lopen wist ik al, dat ik hup nodig ging hebben om mijn doelstellingen te behalen. Binnen een half uur had ik de reactie van mijn school Van Buel Sports in Oss binnen en al snel zaten we om de tafel en hebben we afspraken gemaakt…

petra planken
Mijn motivatie
11 juni 2015 is een speciale datum voor mij. 11 juni 2010 hebben wij een zoontje verloren, na 21 weken zwangerschap. Nu, vijf jaar later wil ik een tatoeage laten zetten, op die datum. Op een mooi, gezond, slank lichaam. Niet op het lichaam wat ik toen had!

Vroeger..

Vroeger..

Na het verlies van Ben hebben we het geluk gehad om nog twee kinderen te krijgen. Ze zijn nu 1,5 en 3,5 jaar oud. Om een toekomst met hen te hebben moest ik wat aan mijn gezondheid doen. Om met hen te kunnen spelen en ravotten, ze achterna te zitten en te vangen en er niet een halve minuut over doen om op te staan wanneer ik met ze op de grond zit te spelen,  moest mijn gezondheid verbeteren.

Trainen!
Dus 11 juni 2015 werd de streefdatum. Wekelijks trainen met Duane, mijn Personal Trainer. Nog twee of drie keer in de week zelf fitnessen of aan een groepsles meedoen en advies inwinnen bij een samenwerkende diëtiste, die ik regelmatig sprak.

En wat was het zwaar op het begin! Ik ben er letterlijk ziek van geweest, zoveel afvalstoffen moesten uit mijn lichaam. Pijn, ziek, moe, maar doorgaan, want opgeven kon gewoon niet. Veel stokken achter de deur hielp mij echt.

petra loopband
Bijhouden die progressie!
Ik heb alles bijgehouden, een eigen Facebookpagina ”Petra wordt fit” en een blog op de website van VanBuelSports.  De ups, voor het eerst onder de 100 kilo wegen, onder de 90 en nu onder de 80! Afgelopen weekend heb ik 13,4 kilometer hardgelopen en van geen enkele sit-up kunnen naar een hele reeks sit-ups kunnen.

Maar ook de downs, want jeetje wat heb ik een pijn gehad, ben ik ziek geweest, heb ik een hele nare hardnekkige blessure gehad en ben ik echt niet de snelste geweest bij de Airport Run laatst.

Inzicht
Inzichten in wat diverse trainingen doen voor je lichaam. “En nu gaan we aan die kipfiletjes werken!” “Never skip leg day.” Maar ook algemener, wat voor training doe je na intensieve inspanning, wat is een intensieve training en wat doet afwisseling in sport met je lichaam.

petra gym

Inzichten in voeding en wat dat doet voor je lichaam. “Ga eens op supermarktsafari.” “Etiketten lezen en begrijpen is erg belangrijk.” Maar ook hier algemener, wat is nu het verschil tussen calorieën van vet en calorieën van eiwit en hoe kan voeding ondersteuning geven bij het sporten.

En nu?
Ik ben er bijna. Ik zit onder de 80 kilo, ik wil nog zes kilo kwijt zodat ik onder de 74 zit op 11 juni a.s. en ik mijn tatoeage kan laten zetten. Maar het verschil wat ik merk in mijn eigen flexibiliteit, conditie en energie zijn echt geweldig. Ik ben dan ook enorm tevreden, tot nu toe! 😉

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

18 Responses

 1. Charlotte

  Wauw!
  Wauw voor je motivatie.
  Wauw voor je verhaal.
  Wauw voor je doorzettingsvermogen.
  Wauw voor je aanpak.
  Wauw voor je resultaat.

  Echt, super! Geniet van het zetten van je tatoeages en van je nieuwe, gezonde lichaam!

  Reply
 2. Michelle

  Wat ben jij een motiverend, inspirerend en bewonderingswaardig persoon! Niets anders dan respect voor jou, voor je doorzettingsvermogen en het ontzettend geweldige resultaat van jou keiharde werk! Ik ken alleen je verhaal, maar ik ben trots op je 🙂

  Reply
 3. Maaike

  Wat een onwijs goede prestatie zeg. Mooi dat je zo een motivatie hebt kunnen vinden om er helemaal voor te gaan. Je kindjes kunnen trots zijn op zo een moeder! Veel succes met die laatste kilo’s, ik heb er alle vertrouwen in dat dit je gaat lukken.

  Reply
  • Petra Verbakel

   Dank je wel! Ik hoop inderdaad dat mijn kinderen erg trots op mij zijn. Mijn zoontje van 3 zei wel eens: “Kijk mama ik groei steeds groter en jij groeit steeds kleiner!” Prachtig moment!

   Reply
 4. thirza

  Super inspirerend en motiverend om dit te lezen! iemand die rond het zelfde gewicht zat als ik nu en toch haar doel kan behalen!! succes en ga zo Door!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.