Mijn ‘fit journey’ is veranderd, ik zit tegenwoordig op de fiets en dit heeft mij erg aan het denken gezet. Wij zijn tegenwoordig zo erg bezig met hoe wij er uit zien, dat we soms vergeten hoe belangrijk het is dat we iets doen wat wij ook echt leuk vinden. Het voelt soms bijna ‘moeten’ dat we maar presteren in de sportschool en ‘moeten’ werken aan zo’n afgetraind lichaam. Maar wat als je nou helemaal niet van fitness houdt?

suzanne luijckx

Ja, ook mijn Instagram staat vol met progress foto’s waar ik enorm trots op ben, hier heb ik hard voor gewerkt. Ik merkte alleen dat ik de laatste tijd zo veel bezig was met voor de spiegel staan. Ik checkte elke dag hoe ik er uit zag (of ik progressie had gemaakt) en deelde zo vaak mogelijk mijn progress op Instagram dat het het mij opeens aanvloog. “Waarom ben ik zo veel bezig met hoe ik er uit zie?”

Dat de verschillende social media kanalen grote impact hebben op ons is niet onbekend, net zoals dat de ‘dunne modellen’ plaats hebben gemaakt voor grote fitness voorbeelden met afgetrainde lichamen. Het idee dat ik dit allemaal ook ‘moest’ vloog mij aan. Waarom zijn wij allemaal misschien wel zo obsessed met het bereiken van deze doelen? Gezondheid gaat verder dan alleen gezond eten en een goed lichaam! Wat dacht je van ‘happy’ zijn met wie je bent en vooral ook met wat je doet. Ik bedoel, we kunnen met z’n allen wel 5 dagen in de week in de sportschool staan, maar vinden we dit allemaal echt wel leuk?

 

Draadloze sport headsets

 

Afvallen, fit worden en misschien wel werken aan je ‘summer proof body’ hoeft niet perse in de sportschool met zware krachttraining, dit kan je ook zeker met andere sporten en oefeningen bereiken. Laat je dan ook vooral niet tegenhouden door het grote plaatje wat geschetst wordt. Vaak hoor ik om mij heen dat mensen die af willen vallen of fit willen worden denken dat ze daarvoor perse naar de sportschool moeten, maar mensen: WORDT WAKKER! Dat is natuurlijk helemaal niet zo! Ja, als je naar een bepaald lichaam toe wilt werken raad ik je fitness aan, daar kan je specifiek spieren trainen en een ‘body builden’ zoals jij dat zou willen.

Ook ik koos voor een andere weg, letterlijk. Op de fiets werk ik net zo hard aan mijn conditie, kan je net zo goed trainen om af te vallen of om je spieren aan te sterken. Er zijn veel meer wegen die naar Rome leiden en dus ook naar jouw gewenste ‘fit’ doel. Verliezen wij onszelf niet in de route naar een beter leven waardoor het al snel een obsessie wordt en we misschien wel helemaal niks veranderen ten opzichte van ons eerdere leven? We blijven alles maar (tegen elkaar) afwegen. Doe wat je leuk vindt!

Suus, wat wil je hier nou eigenlijk mee zeggen?

Kies voor iets waarmee jij jouw doel kan bereiken en wat bij jou past! Dat je vooral moet doen wat jij leuk vindt! En ja, soms moeten we dingen doen om onze doelen te behalen die we misschien niet zo leuk vinden, maar dat wil niet zeggen dat je constant met tegenzin in de sportschool moet hangen. Doe wat voor jou werkt en wat bij jou past.

 

Heb jij je trouwens al ingeschreven voor onze nieuwsbrief? Hierrr!

About The Author

Suzanne Luijckx

Instagram junkie die hard werkt aan haar bikini body!

Leave a Reply

Your email address will not be published.