Hello! Wat leuk dat ik je mag verwelkomen op mijn allereerste blog! Om jou een indruk te geven over wie ik ben en wat je allemaal kunt gaan lezen hier zal ik me even voorstellen…

Mijn naam is Bastiaan, 31 jaar, en ik woon met mijn vriendin in het mooie Twente. Door de weeks ben ik Personal Coach bij MakotoGym in Oldenzaal en geef ik Personal Training. Daarnaast zit ik in mijn afstudeerjaar van de opleiding MWD en volg ik vanaf februari de minor Prestatiepsychologie. Op dit moment kom ik net uit de zorg. Ik heb jaren gewerkt op het speciaal onderwijs Cluster 3 & 4, op een 24/7 woongroep voor jongeren met gedragsproblematieken en als ambulant begeleider met dezelfde doelgroep hier in de regio. Dit laatste heb ik tot voor kort gedaan en wil ik ook graag in de toekomst blijven doen.

Mijn droom is nog steeds mijn passie, kennis en enthousiasme te gaan delen met iedereen die dat wil als zelfstandig ondernemer in de Coaching & Personal Training, so who knows! Uiteraard mag mijn blog hierin niet ontbreken. Je kunt hier alles in gaan lezen over trainingen, lifestyle, voeding, fysiotherapie, obstacle runs, coaching maar ook tips omtrent je eigen mindset. Vooral dit laatste boeit mij erg veel en komt mede door mijn opleiding. De intrinsieke motivatie die ik heb gevonden om mijzelf elke dag weer naar de sportschool te slepen en hoe ik dat doe wil ik graag met jullie delen. Naar mijn mening staat je lichaam altijd in contact met je ‘mind’ en andersom!

Sinds jongs af aan ben ik eigenlijk al geboeid door sporten, bewegen, het menselijk lichaam en brein. Dit heb ik lichamelijk altijd in het voetbal geuit. Na mijn middelbare school heb ik dan ook de opleiding Sport & Bewegen gedaan. Na een poos in deze branche gewerkt te hebben, waaronder in het zwemonderwijs, wist ik het echt niet meer. Ik ben in de horeca beland en heb hier 6 jaar in gewerkt. Het harde werken en de lange dagen hebben mij als persoon wel ontzettend veel karakter en doorzettingsvermogen gegeven. Toch was er iets wat mijn werk altijd leuk maakte, juist, die andere kant van de bar of tafel. De mensen! Op mijn 26ste ben ik toch maar weer naar school gegaan en heb ik een verkorte opleiding pedagogisch medewerker gedaan en daarna door naar de Hoge School in Enschede om de deeltijdopleiding MWD te doen.

Ondertussen was mijn prille voetbalcarrière zich naar een diep dal aan het begeven. Ik was altijd snel maar dat vonden mijn tegenstanders nooit erg prettig. Door een flinke schop ben ik nooit meer in staat geweest het spelletje echt vol te houden en ging het best snel bergafwaarts. In 6 jaar tijd ben ik 4 keer onder het mes geweest en aan beide enkels geopereerd. De laatste keer was in mei 2017. Doordat ik veel fysio heb gehad en altijd wel ergens van heb moeten herstellen, heeft mij dit erg veel kennis en kunde opgeleverd. In 2016 moest ik wel een andere sport kiezen. Toen ik het boek van Arie Boomsma ‘Beweeg’ las was ik verkocht. Een mooie manier van vertellen en trainen wat bij mij past. Sindsdien ging het razend snel. Via Instagram, Youtube, MensHealth, artikelen, blogs maar vooral ook trainingen ben ik in korte tijd ontzettend gegroeid qua kennis en motivatie en ben ik ook in aanraking gekomen met bijvoorbeeld Fit Dutchies! Super cool toch?

Ik hoop dat ik je kan inspireren op welk gebied dan ook en dat je, net als ik, kan en mag ervaren dat een gezonde levensstijl echt kan helpen om lekker in je vel te zitten.

Win or learn, never lose.

 

 

 

 

 

About The Author

Bastiaan Lammers

Gezondheid, lichaam en geest staan bovenaan. Gek op positiviteit, trainen en Crossfit. Onderzoeker, Personal Coach in Twente en inspireer en motiveer graag!

Leave a Reply

Your email address will not be published.