Wat krijg je als je prachtige natuur, onwijs leuke mensen, INTERSPORT & toffe activiteiten bundelt? Een onvergetelijke outdoor vakantie in Zell am See-Kaprun! Zoals jullie ongetwijfeld op Facebook, Instagram of Instagram Stories voorbij hebben zien komen heb ik enorm genoten. Omdat ik jullie dit niet wil onthouden, vertel ik jullie er alles over!

Zoals je weet hebben we dit jaar al meer toffe events van INTERSPORT gehad zoals bijvoorbeeld de Marikenloop en deze trip was de volgende op het programma. Natuurlijk moet je bij een outdoor vakantie aan kleding denken en bij INTERSPORT kun je dan ook alles vinden wat we nodig hadden. Bijvoorbeeld een warme en comfortabele outfit voor onze hike-tocht of een ademende outfit voor tijdens onze mountainbike tocht door de prachtige natuur. Zelf benieuwd naar het aanbod? Check het hier eens.

Zell am See – Kaprun
We zaten in het prachtige gebied Zell am See – Kaprun en het stadscentrumpje bevat zat winkeltjes & eettentjes om je te vermaken als de pistes of de mooie natuur even laat voor wat ze zijn. Wellicht ken je Zell am See – Kaprun als wintersport gebied en ook nu lag er nog voldoende sneeuw voor de aanwezige skiërs. Best gek aangezien het in het dal gewoon 20 graden + was, haha!

Om vast wat van de prachtige omgeving te verkennen werden we, nadat we hadden ingecheckt in het prachtige Tirolerhof hotel, welkom geheten tijdens een rondvaart met een boot over de Zeller See. Mooi & een mooie voorbereiding op wat ging komen.


Day 2: Kitzsteinhorn
 & mijn geliefde mountainbike
Ik had het programma natuurlijk al ingelezen en zag dat we de Kitzsteinhorn, een gletsjer op zo’n 3000 meter hoogte, zouden bezoeken. Ik ben niet zo’n fan van hoogtes en ik keek dan ook een beetje op tegen de skiliften, haha. Van de eerste schrik bekomen heb ik enorm genoten van het uitzicht, de rust en natuurlijk de prachtige natuur. Als je een drukke stad gewend bent met duizenden prikkels is die rust voor een chaoot als ik echt genieten. Vaker doen?

Heb je trouwens wel eens geluncht op 3000m hoogte? Dat ziet er echt geweldig uit en gelukkig hadden ze typische Oostenrijkse maaltijden. Waar denk je dat ik voor koos? Nou? Burgerrrrrr…

Nadat we weer terug waren in het dal zijn we de omgeving per mountainbike gaan verkennen. Ik ging echt als een speer de bergen op en dat was echt nice om eens te doen. Ik denk dat ik zonder e-bike wat meer moeite had gehad trouwens, haha! Het klinkt misschien wat zweverig, vooral uit mijn mond, maar ik voelde me daar echt één met de natuur en dat was ongelofelijk chill.

Terug in het hotel genoten we van de spa en schoven we daarna aan voor een heerlijk viergangen diner in het restaurant op de eerste verdieping. Ooit een toetjesbuffet gehad met aardbeiden, witte chocolademousse en brownies? I ate my heart out, sorry MyFitnessPall & summer goals! 😉

 

Day 3: hike & trail run
Ik had heerlijk geslapen op een kamer die trouwens zo ruim was dat je er een wijkfeest kon geven, geweldig! Nadat we heerlijk hadden ontbeten stond er een hike van zo’n 7,8 kilometer op het programma en dat was in tegenstelling tot een e-bike een stuk pittiger. Steil klimmen tegen de bergen op zorgde voor aardig was zweetdruppels, maar het prachtige uitzicht maakte dat meer dan goed. Bijna overal waar je liep keek je uit op het mooie meer waar we de eerste dag een rondvaart hadden. Prachtig!

Nadat we in het stadscentrum wat hadden gegeten en we weer een andere outfit van INTERSPORT hadden aangetrokken was het tijd voor de trail run. We pakten de e-bike om naar de andere kant van het meer te fietsen en ons vanaf daar aan een trail run te wagen. Een run is fijn, een trail run door de berger met onderstaand uitzicht is uniek. Als ik hier zou wonen zou ik sowieso elke dag voor een run gaan denk ik.

 

Na een fijne dag sloten we deze af in het restaurant met onze gezellig clubje mensen. We zouden de volgende dag weer worden opgehaald door de taxi om terug naar Nederland te gaan. Waar ik normaal ”koude kikkerlandje” zeg, was het er nu 30 graden. Zeldzaam!

Back home…
Weer in Nederland aangekomen keek ik terug op vier hele mooie dagen met Intersport tijdens een trip die ik normaal niet zo snel zou boeken omdat ik echt een liefhebber ben van de zon. Nu moet ik zeggen dat deze trip mijn ogen echt geopend heeft en ik ook een vakantie in een gebied als Zell am See – Kaprun enorm heb weten te waarderen. Stel dat jij meer informatie over dit gebied wil hebben, kun je dat hier vinden.

Benieuwd naar de aftermovie die ik heb gemaakt? Check hem hieronder dan eventjes.

 

 

 

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

Leave a Reply

Your email address will not be published.