Dit bananenbrood is onwijs lekker en zó simpel om te maken! Je hebt wel het een en ander nodig, maar dan heb je ook wat.

Bananenbrood 1

Wat heb je nodig?

  • 3 grote rijpe bananen
  • 3 middelgrote eieren
  • 200 gram meel in totaal (ik gebruikte 100 gram havermeel en 100 gram volkoren speltmeel)
  • een snufje zout
  • twee theelepels bakpoeder/baking soda/wijnsteenpoeder
  • 1 eetlepel koek- of speculaaskruiden
  • 2 eetlepels kaneel
  • 2 theelepels biologische honing/agavesiroop/ahornsiroop
  • 2 grote handen gehakte walnoten
  • 2 grote handen rozijnen
  • (4 medjoul dadels)
  • zonnebloem- en pompoenpitten

Bananenbrood 2

Wat moet je doen?

Het simpele bij zo’n bakreceptje is dat je alle droge ingrediënten bij de natte doet. Dit betekent dat je eerst de natte ingrediënt klaarmaakt: het pureren van de bananen. Hier voeg je de eieren en je eventuele zoetstof aan toe en klaar!

Daarna voeg je hier alle droge ingrediënten aan toe, dus het meel, een snufje zout en de kruiden. Je kunt de honing o.i.d. ook vervangen voor 4 ontpitte medjoul dadels. Snij deze dan zo klein mogelijk en pureer even mee met de bananen voordat je de eieren en dergelijke toevoegt.

Als laatste roer je hier de walnoten en rozijnen doorheen en het beslag is helemaal klaar om de oven in te gaan. Is het beslag (te) dik? Voeg er dan een extra ei of een scheutje melk aan toe. Is het beslag (te) dun? Dan gebruik je wat extra melk!

Dump het beslag in een ingevette cakevorm (met extra bakpapier) en decoreer met toppings als pitjes, nootjes of zaden. Zet de vorm in een voorverwarmde oven op 180 graden, zo’n 45 minuutjes.

Je huis zal heerlijk ruiken en je hebt gelijk een lekkere snack voor de komende week!

 

”GEWOON IS FIT GENOEG”
Start jij 2017 goed met ons boek vol normale recepten, tips & workouts?

Bestel ons boek nu!

gewoon is fit genoeg

 

About The Author

Tirza Winters

Diëtist en voedingsdeskundige, een echte foodie met veel passie om anderen ervan te overtuigen dat een gezonde leefstijl leuk, lekker en gemakkelijk is!

One Response

  1. Nora

    “Is het beslag (te) dik? Voeg er dan een extra ei of een scheutje melk aan toe. Is het beslag (te) dun? Dan gebruik je wat extra melk!”

    Heh..? Te dik = melk toevoegen, te dun = melk toevoegen?

    Liefs, Nora

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.