soepproeven2

De soepen van vandaag!

Organic Just Food Nederland

Afgelopen donderdag kwamen met een groepje Fit Dutchies bij elkaar voor een middagje soepproeven! Wij waren deze biologische soepen van Organic Just Food Nederland tegengekomen en waren natuurlijk benieuwd hoe dat dan smaakt. De founder van dit merk is tenslotte niet voor niks van de markt geplukt in Ierland omdat haar soepen zo geweldig waren.

Dat biologisch hè? Biologisch is natuurlijk super maar toch heb ik vaak het idee dat dit dan minder lekker zou zijn. Hebben jullie dat ook?

Maar omdat wij de flauwste niet zijn en ook niet van vooroordelen houden besloten we de proef op de som te nemen en werden Cyndi, Maartje, Juliët en Jordi omgedoopt tot #teamsoepproevers! Wij zullen dan ook onze niet zo professionele maar o zo eerlijke mening geven over de vier soepen die wij in de koelkast hadden staan; Bonen & Quinoa, Pittige linzen maaltijdsoep, Marokkaanse kikkererwten en de Winterse Minestrone maaltijdsoep. Lees je mee?

De test

Masterchef Cyndi heeft vandaag de verantwoordelijkheid in de keuken en komt na 2 uur te hebben gekletst ein-de-lijk met het eerste soepje aan; de Bonen & Quinoa (kie-no-a, kien-wa, or however you wanna name it, haha). Wat ons opvalt is dat het geen Cup-a-soupje is die je zo 1,2,3 weg drinkt. Dit is stevige soep op basis van tomaten en stukjes wortel. De quinoa en de bonen zorgen er echt voor dat dit echte maaltijdsoep is. Na een vol bord soep hoef je echt niet meer naar de friettent en heb je slechts (+-) 240 kcal naar binnen gewerkt. Prima, toch!?

De tweede ronde; pittige linzen maaltijdsoep! Ik hou echt heel erg van pittig dus ik keek al uit naar deze soep, in tegenstelling tot Maartje. Deze soep is dan ook echt een kwestie van smaak als je het mij vraagt. De soep heeft een dikkere structuur door de linzen en heeft een scherpe, pittige nasmaak. Ben je een liefhebber van pittig dan moet je deze soep zeker proberen! Hoeveel kcal deze soep bevat? Ongeveer 300 kcal voor 400 gram soep!

Cyndi duikt de keuken weer in voor ronde 3, Jordi probeert foto’s te maken en Maartje en Juliët voegen nog eens 100 foto’s toe aan hun selfie-album terwijl we wachten op de Marokkaanse kikkererwten soep!
Ook deze soep heeft tomaten als basis. De kikkererwten, sperziebonen en uien zorgen er voor dat ook deze soep ruim voldoende groentes bevat. De soep bevat 400 gram en daarvan is maar liefst 306 gram (!) groente! Daar staat tegenover dat het maar 200 kcal bevat en je je dus echt niet schuldig hoeft te voelen. Heerlijke soep dit!

Als laatste wordt de Winterse Minestrone maaltijdsoep geserveerd. Ook dit is weer een volle soep met een vulling van witte bonen, ui, selderij en tomaatjes. Qua smaak is deze precies goed, niet te pittig maar juist een milde smaak. Witte bonen zou ik normaal niet zo snel in een soep proberen maar deze combinatie is echt een aanrader. Heerlijk vullend en ook dat voor maar 200 kcal!

soepproeven3

Jordi & Cyndi testen Organic Just Food!

soepproeven4

Die vieze randjes zien er natuurlijk niet uit..

Conclusie

Na een maaltijdsoep zit je zeker vol en het doet de naam dan ook eer aan. Nadat we de soepjes hebben geprobeerd viel het woord biologisch weer. Biologisch? Oh ja, niks van gemerkt! Dit vinden wij dus echt een compliment omdat de soepen heerlijk zijn en toch biologisch. Okay, jullie hebben me toch betrapt op een vooroordeel over ”biologisch” maar dat heeft Organic Just Food dus zeker goedgemaakt. De soepen zitten boordevol groenten, vullen en smaken goed en bevatten weinig kcal!

Het blijft natuurlijk een kwestie van smaak en ook de soepproevers van Fit Dutchies waren het niet altijd met elkaar eens over welke nou echt de lekkerste was. Wel kunnen we zeggen dat de Marokkaanse kikkererwten soep en de winterse minestrone maaltijdsoep de kroon spannen volgens ons maar dat is een kwestie van smaak. Zelf proberen is meemaken ofcourse!

De soepen zijn bij een heel aantal Spar’s  te koop. Twijfel je of ze hem bij jou Spar hebben? Neem dan eventjes contact met ons op!

 

soepproeven5

De winnaar van de vier?

 

Organic Just Food
Smaak7.5
Voedingswaarden8
Prijs7
7.5Overall Score
Reader Rating: (6 Votes)
6.4

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

Leave a Reply

Your email address will not be published.