”Doe mij maar een Cola Light”! Ik ben in mijn vriendengroep meestal de BOB omdat ik ben omgedoopt tot ”healthy boy”. Niks mis mee natuurlijk maar op stap merk je wel dat Cola Light drinken niet heel gewoon is. Bijna altijd als je het besteld hoor je de barman of vrouw vragen of ze je wel goed hebben verstaan. Ik hoor de laatste tijd dat de switch van de regular frisdranken naar light niet de laatste trend is. Steeds meer mensen laten ook de light dranken staan en stappen over op organische drankjes. Zo liep ik gisteren bij de Appie Scheckters’s ”Organic Energy” tegen het lijf.

Je hebt steeds meer energiedrankjes die ook een light variant hebben of zelfs zero calorie. Een energiedrankje met 0 calorieën? Bij de slimmerikken onder ons is nu misschien wel een belletje gaan rinkelen want calorieën zijn toch de enige ”dingen” waarvan het lichaam echt energie krijgt? Dat klopt! Er is namelijk een verschil tussen energie en een boost krijgen van iets. Door talloze reclames is in ons brein namelijk een beeld geschetst dat energie krijgen hetzelfde is als een boost die je krijgt van bepaalde stimulanten. Snap je het verschil?

Voor de mensen die dus toch een organisch energiedrankje willen in plaats van een Red Bull (zero of light) kunnen voortaan dus ook deze Organic Energy in de schappen vinden. Ik probeerde de Lite versie uit die 32% minder calorieën bevat dan de reguliere Organic Energy van Scheckter’s. Per 100 ml zitten er maar 31 kcal wat voorkomt uit 7 gram suikers. Normaal staat 1 gram suiker voor 4 calorieën dus je kunt er vanuit gaan dat die 7 gram afgerond is naar beneden.

De voordelen van Organic Energy volgens hen zelf?when-you-drink-schecters

100%:

 • All natural
 • All organic
 • Vegetarian
 • Fairtrade certified
 • Certified energy drink

0%:

 • Geen synthetische caffeïne
 • Geen kunstmatige zoetstoffen
 • Geen kunstmatige kleurstoffen
 • Geen kunstmatige smaakstoffen
 • Geen giftige chemicaliën
 • Geen conserveringsmiddelen

Voor sommige mensen zijn bovenstaande voordelen erg belangrijk en betekent het minder rotzooi in je lichaam. Sommige mensen zullen toch af en toe een blikje Red Bull regular, light of zero blijven drinken. In die keuze sta je natuurlijk vrij maar ik was benieuwd naar dit nieuwe drankje en besloot hem te proberen. De smaak heeft niet echt dat chemische meer en lijkt wat meer op een soort cassis. Of het lekker is? Ja, dat wel. Geeft het me energie? Ja, en dit komt omdat er 80mg caffeïnemengsel in zit wat uit guarana, groene thee en groene koffie komt. Voor dit blikje betaal je bij de Albert Heijn €1.19 en dat is net wat duurder dan Red Bull. Altijd lastig die keuze tussen gezondheid en je portemonnee toch?

Als jij Organic Energy (lite) al eens hebt geprobeerd kun je jouw cijfer ook achterlaten!
Jouw mening over dit soort drankjes mag je natuurlijk altijd achter laten in de comments!

organic

Review: Organic Energy
Smaak7
Prijs7
Energie7
Voedingswaarden & inhoud7.5
7.1Overall Score
Reader Rating: (5 Votes)
7.0

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

3 Responses

 1. Annemiek

  Leuk deze review!
  Ik vond ‘m zelf prima smaken, maar kreeg dan weer niet de kick die ik van gewone red bull (light/zero) krijg. En die laat ik dan weer liever staan vanwege alle meuk die erin zin.. moeilijk moeilijk, dan maar groene thee 😉 (alhoewel, dát klinkt vast nog vreemder aan de bar!)

  Reply
 2. Gabrielle

  Nice! Ik heb ‘m ook gereviewd en dit is het enige energiedrankje dat ik drink. Lekkere smaak, geen rotzooi, wel energie…dat krijg ik van bijv RedBull helemaal niet.. en groene thee op stap kan zeker wel! Haha I tried, once…

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.