Yeeeeeeeh HOI! Hier een mega slecht ongezond vet koolhydraatrijk essentieel-nutriënt-loos maar heerlijk geluk makend receptje! Een echte guilty pleasure (jugh, ik haat dat woord) waarvan ik twee keer bij het ontbijt van heb genoten.

 

Ik zat ’s avonds voor de tv op de bank met honger en bedacht me deze te willen maken voor mijn vriend (he loves oreo’s plus goed excuus om iets voor iemand anders te maken waar je zelf uiteindelijk meer van eet), dus sprintte ik naar de supermarkt om de ingrediënten te scoren. Ik kocht vervolgens te weinig aangezien ik niet had gekeken wat ik in huis had, dus ik mocht nog een keertje sprinten. Goed om van tevoren alvast wat verbrand te hebben, haha 🙂

 

Wil jij meer leren over sport en voeding?
Hier meer info!

start2move banner health academy

 

 

What do you need?

  • Drie pakken oreo’s (de simpele zonder chocola eromheen en ja, die zijn óók lekker, ik weet het, maar die hebben we helaas niet nodig)
  • Een grote ronde springvorm (of een andere bakvorm of muffinvormpjes, ook leuk!)
  • Bakpapiertje en/of spray/olie om in te vetten
  • Een oven (zou ik niet kopen bij de supermarkt als ik jou was)
  • 120 gram ongezouten roomboter
  • Een blikje gecondenseerde melk
  • Drie eieren
  • 600 gram roomkaas (ik gebruikte monchou)
  • Het merg van een vanille stokje
  • Twee theelepels vanille extract of aroma

 

What to do?

Verwarm de oven voor op 150 graden. De bodem is als eerste aan de beurt (dûh), dus we verkruimelen een heel pak oreo’s + een beetje (ongeveer 250 gram) in de blender/keukenmachine tot een fijne massa. Verwarm in de pannetje de roomboter en voeg hier de oreo ‘dust’ aan toe. Die ‘dust is ook lekker in je kwark btw (probeer maar een keer). Roer dit goed om totdat het een vaste massa is geworden en druk dit hard aan op de bodem van je springvorm/bakvorm in. Zet dit eventjes in de koelkast!

 

De vulling is simpel. Doe de roomkaas en gecondenseerde melk in een mengkom en voeg hier één voor één de eieren aan toe, totdat er een gelijke massa ontstaat. Meng dit samen met de vanille aroma en de inhoud van het vanille stokje met een handmixer tot een mooi glad geheel. Als het goed is heb je nog wat oreo koekjes over! Breek deze in stukjes en voeg deze toe aan het beslag óf decoreer de zijkant van de bakvorm (of bovenkant, whatever you like). Giet dit op de bodem die je klaar hebt staan en zet het in zijn geheel in de oven voor ten minste een uur. Controleer na drie kwartier even of de bovenkant niet verbrand. Als dit wel zo is dan kan je het met aluminiumfolie even afdekken. De cheesecake is klaar als de zijkanten of randen stevig zijn en de binnenkant (de kern) nog een beeeeetje drillerig is (net als pudding). Als hij helemaal is afgekoeld zou ik hem nog een paar uurtjes in de koelkast zetten om echt stevig te laten worden. De oreo cheesecake is lekker in combinatie met rood fruit en witte chocolate (what not).

 

Hulp nodig? Klik hier!
strakke billen banner

 

Ik heb het receptje van mijn lieve vriendinnetje Kyara Esteva van No Recipe for Life, die hem ook weer van Sabine Koning van Oh My Foodness heeft. Zo zie je maar, het is LEUK om recepten van anderen uit te proberen! Dus bij deze; jullie MOETEN dit recept ook uitproberen 🙂

 

En oja, sorry dat ik niet meer foto’s heb van de taart! Hij was al verslonden door mijn (schoon)familie voordat ik er nog wat foto’s van kon maken. Excuse us!

 

 

About The Author

Tirza Winters

Diëtist en voedingsdeskundige, een echte foodie met veel passie om anderen ervan te overtuigen dat een gezonde leefstijl leuk, lekker en gemakkelijk is!

Leave a Reply

Your email address will not be published.