Menig Nederlander lijkt de wisselvalligheid van ons klimaat zo langzamerhand geaccepteerd te hebben, behalve op het internet. Dáár schijnt altijd de zon. Ook ik ben vaak schuldig aan het ophouden van deze schone schijn en plaats – na tig pogingen – ook alleen mijn best gelukte selfies en de mooiste momenten uit mijn leven.

Het bewustzijn van deze levensechte poppenkast is her en der hoorbaar en toch wordt de zelfmaakbaarheid van het online leven massaal in stand gehouden. Zoals mijn trainer het laatst erg mooi verwoordde: je kunt niet altijd een zes gooien. Inderdaad, af en toe is het leven kut en dat maakt dat het mogelijk is onderscheid te kunnen maken tussen goede en minder goede perioden.

EA Games is wat dat betreft geen koploper. The Sims is mosterd na de maaltijd. Zolang er internet bestaat, profileert men zich al. Op internet ben je wie jij wilt zijn, is er geen masker nodig en aangezien de sociale controle toch al verwaterd is, hoeft dat geen hindernis te zijn tijdens de reis naar online perfectie. Er zijn veel op- en aanmerkingen over het gecreëerde idealisme in magazines, maar in feite zijn vele blogs hier een verlengde van. Op internet kan een ieder zichzelf uiten op een manier die je in het dagelijks leven niet durft of door omstandigheden niet mag. De poort van non-fictie naar fictie is slechts een beeldscherm.

Perfectie is een relatief begrip, maar de definities lijken steeds meer te convergeren. Ik heb daarom bewondering voor hen die zichzelf, in figuurlijke zin, in werkelijkheid én op internet tegen eenzelfde prijs verkopen. No-nonsense en lekker nuchter; iemand die ervoor uit durft te komen mens te zijn. Imperfectie is geen zorg, de omgang ermee wel.

 

 


Sale 2016 - 300x250

About The Author

Tess Fluit
Columnist

Hi, ik ben Tess Fluit, 21 jaar oud en studente Media, Informatie & Communicatie (MIC). Daarnaast ben ik trendwatcher, columniste in spé en een basic-goeroe!

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.