Veel mensen hebben een hoge bloeddruk. De hele dag zitten op werk, weinig drinken, veel zoute voedingsmiddelen eten (vaak ook onbewust) en dan ook nog eens alle heftige chronische stress…. Een hoge bloeddruk is gevaarlijk, al ervaar je vaak geen symptomen. Een te lage bloeddruk is ook niet goed.

Als je veel sport en veel van je lichaam vraagt, is het voor jouw herstel goed om op je bloeddruk te letten. Bij sporters zie je vaak een lagere bloeddruk. In principe is dat niet erg, maar een te lage bloeddruk kan zorgen voor duizeligheid en vermoeidheid.

Ik zeg altijd meten is weten, maar veel mensen vinden zo’n bloeddrukmeter maar een gedoe waaronder ikzelf, haha. Als ik het dan bij hou, raak ik mijn notities weer kwijt of vergeet ik de getallen. Daar gaat je meting!

Meten is weten

Sinds ik met de allernieuwste OMRON EVOLV werk is het echt super makkelijk om je bloeddruk te meten én nauwkeurig bij te houden. Ook voor zwangere vrouwen of mensen met een hoge bloeddruk is het belangrijk deze regelmatig bij te houden. Dit adviseer ik om bij te houden of alles in orde is. Daarnaast kun je aan de hand van je bloeddruk kijken of de verandering naar een gezonde(re) levensstijl effect sorteert en dat geeft motivatie!


Veel mensen meten hun bloeddruk met een standaard manchet en dit is erg foutgevoelig. Hierdoor meet je dus vaak onjuiste cijfers af waardoor je niet nauwkeurig werkt.

 

Alles in een ademhaling

OMRON EVOLV is de all-in-One bloeddrukmeter die de lasten van het bloeddruk meten verlicht. Hij is snel, stil, nauwkeurig & easy in gebruik!  Het apparaat heeft slechts twee knoppen; een start/stop-knop en de knop om de bloeddrukmeter te connecten via Bluetooth. Het scherm toont de systolische druk, diastolische druk en polsslag in een duidelijke display.

De cijfers worden gelijk gekoppeld (via Bluetooth) met je smartphone als je dat wilt. Het interne geheugen kan tot wel 100 metingen opslaan en zo raak je dus nooit meer notitieblaadjes kwijt met jouw metingen. 

Ook is de wrap voor om je armen gemaakt om in elke positie om de bovenarm alles nauwkeurig te meten. Het apparaat laat je ook nog eens weten of de EVOLV goed om je arm zit. Zelf als je deze over je een dunne mouw aanbrengt! 

Het scherm, de monitor en de manchet zijn volledig geïntegreerd tot een compact apparaat zonder kabels of slangen. Zo kun je je bloeddruk ook als je weg gaat goed bij houden en stop je hem easy in de opbergcase!

Conclusie!

De OMRON EVOLV is nauwkeurig en je krijgt een seintje wanneer het apparaat goed om je arm is aangebracht. De manchet blaast zich op tot het ideale niveau zonder dat je ongemakken zult ervaren. 

Het apparaat detecteert bewegingen tijdens het meten om nauwkeurigheid van de meting te garanderen en waarschuwt je ook wanneer er een onregelmatige hartslag wordt gedetecteerd. Het gebruiksgemak van meten & opslaan is toch super?

Heel fijn

Resultaten kunnen via e-mail, sms of WhatsApp worden gedeeld. Wel handig als je het nauwkeurig aan je huisarts/diëtist/gezondheidscoach wilt laten zien om je “score’’ te overleggen!

 

Prijs

Het is een investering aangezien de OMRON EVOLV hier € 169,99 kost. Maar, investeren in je gezondheid is de beste investering die je kunt doen toch? Je hebt maar één gezondheid en het product gaat lang mee, ideaal!

Op deze manier is meten, thuis of onderweg, echt nog nooit zo makkelijk geweest. Geen smoesjes meer om je bloeddruk niet bij te houden en te monitoren.

Meet jij je bloeddruk?

Meet jij je bloeddruk wel eens? Zo ja, doe jij dit nauwkeurig? Zelf meet ik minimaal 1x in de 2 weken als algehele check-up mijn bloeddruk. Is mijn bloeddruk laag? Of is hij juist net aan de hoge kant?

Groetjes,

Iris

Meer info over OMRON EVOLV? Klik hier!

OMRON EVOLV // Hoe belangrijk is jouw bloeddruk?
Functionaliteiten8.5
Gebruiksgemak9
Prijs7.5
8.3Overall Score
Reader Rating: (3 Votes)
9.4

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

Leave a Reply

Your email address will not be published.