Het is alweer April en dat betekent dat ik op het eind van deze maand weer mijn verjaardag mag vieren. Ik vond dit een heel goed excuus om alvast wat te experimenteren met taarten. Normaal gesproken zou het me niet uitmaken hoeveel suikers etc er in mijn verjaardagstaart zouden zitten want je bent natuurlijk maar 1 keer per jaar jarig.

Toch ga ik dit jaar liever voor een gezonde versie omdat ik 2 dagen na m’n verjaardag naar Ibiza vlieg om mijn verjaardag daar te vieren en die ‘beach body’ tja, die blijft achter in m’n hoofd spoken. 😉 Dit is het resultaat van mijn eerste ‘probeersel’ en ik moet zeggen dat ik zeker blij ben met het resultaat! De smaak, de laagjes en de moeilijkheidsgraad van deze taart zijn helemaal top!

kwarktaart

Ingrediënten: 

 • 30 gram kokosmeel (hier)
 • 15 gram kokosrasp (hier €1,49!)
 • 15 gram lijnzaad (hier maar €1,09!)
 • 1 eetlepel agave siroop (hier biologisch!)
 • 1 theelepel speculaas kruiden
 • 150 gram bevroren Acai pulver
 • 75 gram gemengd zacht fruit
 • 10 dadels (ontpit)
 • 60 ml water
 • 1000 gram magere kwark
 • 12 gelatine velletjes

 

Extra benodigheden:

 • Cakevorm van 30 cm
 • Keukenmachine en/of Blender

Hoe maak je het?

We beginnen met het weken van de dadels in een bakje met warm water zodat deze zacht worden en ze later makkelijker te blenden of te verwerken zijn in de blender/keukenmachine. Laat ze ongeveer 10 minuten weken en giet het water af.

Nu zijn we klaar om te beginnen met de bodem. Alle ingrediënten op de kwark, Acai pulver, fruit en de gelatine blaadjes na doen we in de blender of keukenmachine. Mix dit totdat het een plakkerige substantie heeft gekregen. Is je ‘deeg’ nog te droog? Voeg dan iedere keer ongeveer 10ml water toe totdat het voor jouw gevoel niet meer te droog is.
Bekleed je cakevorm met bakpapier en verdeel hierin je deeg en druk het goed aan. Goed aangedrukt? Deze gaat nu even de koelkast in.

kwarktaart

De eerste laag is de meest simpele, de witte. Week 4 van je gelatine blaadjes in een bakje met koud water voor ongeveer 5 minuten. Voor deze laag hebben we 400 gram magere kwark nodig. Schep hiervan ongeveer 4 eetlepels in een pannetje en verwarm dit samen met de gelatine blaadjes op een laag vuur totdat deze helemaal opgelost in de kwark zijn. Meng dit nu goed met de rest van de kwark en giet dit voorzichtig over de taartbodem die je nu uit de koelkast haalt. Zet het geheel terug in de koelkast voor +- 60 minuten.

Laag 2 is de licht paarse, iets meer werk maar ook al iets lekkerder dan de basis laag. Week alvast weer 4 gelatine blaadjes in koud water. In de tussentijd weeg je de kwark, acai pulver en fruit af. Van de kwark hebben we deze keer maar 300 gram nodig, van de Acai pulver 50 gram (ik gebruikte een half pakje van Acaico) en van het fruit 25 gram. Meng nu al deze ingrediënten in je blender en herhaal de stappen die we hebben genomen bij de basis laag. Zet het geheel weer terug in de koelkast voor +- 60 minuten.

De 3e en laatste laag is de donker paarse en naar mijn smaak ook de meest lekkere omdat hier het meeste fruit en acai pulver ingaat. Heerlijk zoet. Week weer 4 gelatine blaadjes in koud water en weeg in de tussentijd weer de kwark, acai pulver en fruit af. Wederom hebben we 300 gram kwark nodig, 100 gram Acai pulver (een heel pakje van Acaico), en 50 gram fruit. Meng dit weer in je blender en herhaal de stappen met de gelatine blaadjes nog eens voor een laatste keer. Zet de taart nog voor 1 keer +- 60 minuten in de koelkast om hem op te laten stijven.

Ik weet dat het wachten lastig is! Vooral bij de laatste laag kon ik haast niet meer wachten om hem uit m’n koelkast te halen, aan te snijden en te proeven maar het is het wachten zeker waard!

Enjoy!

 

AFVALTIP!

vet verliezen banner

 

 

 

About The Author

Julien Amatkarijo

2015 was het jaar voor verandering. Sindsdien niet meer weg te slaan uit m'n keuken, het bos voor m'n hardloop rondjes en van achter m'n camera om al m'n creaties vast te leggen in de hoop mensen hiermee te inspireren.

4 Responses

 1. Mandie

  Ziet er super mooi uit! Hij staat nu in de koelkast… ben benieuwd 🙂

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.