Een tijdje geleden kon je op onze social kanalen meedoen met een hele toffe winactie van Obrigado. Je weet wel, van dat heerlijke kokoswater? De winnaar won niet alleen een eigen coconut tree, maar ook een trip naar de farm van Obrigado in Bahía, Brazilië. Waarom wij zo’n fan zijn van kokoswater en wat jij daar aan hebt? Lees snel verder!
De laatste tijd zie je op onze blog steeds vaker zaken die te maken hebben met duurzaamheid. Leven met zoveel mensen op een kleine aardbol vergt creativiteit en vooral de motivatie om bepaalde zaken te verbeteren. Gelukkig snappen we dat allemaal steeds beter en gaan grote bedrijven en merken zoals Obrigado daar ook in mee. Helaas hebben wij de trip zelf niet gewonnen, maar we gaan ongetwijfeld mooie dingen zien van de winnares zodat we er toch een beetje bij zijn.

Why kokoswater?

Kokoswater is naast dorstlessend ook nog eens lekker én gezond. Kokoswater bevat namelijk belangrijke voedingsstoffen waaarvan je mineralen, elektrolyten, vitaminen en antioxidanten waarschijnlijk wel kent. Zij helpen je lichaam om efficiënter te werken en zijn perfect voor na je workout.

Waar het vroeger vooral gissen was naar de voordelen is er tegenwoordig steeds meer wetenschappelijk bewijs. Kokoswater wordt dan ook steeds vaker gebruikt voor medicinale toepassingen en gelukkig ondersteunt wetenschappelijk bewijs dit.  Een aantal gezondsheidvoordelen hebben we hieronder weergegeven;

 • Hydrateert; kokoswater is van nature isotonisch, net als sportdrankjes, maar dan natuurlijk. Het bevat natrium dat zorgt voor een versnelde vochtopname.
 • Snel herstel na inspanning; kokoswater bevat kalium. Dit is een natuurlijk ingrediënt wat ook te vinden is in bananen. Dit helpt je sneller te herstellen na inspanning.
 • Helpt kramp te voorkomen; Kokoswater helpt spierkramp te voorkomen die kan optreden na een zware training.
 • 100% puur kokoswater bevat weinig calorieën en helemaal geen vet.

Benieuwd naar een bron? Check ”Asian Journal of Exercise & Sports Science 2012 Vol. 9” eens!

Why Obrigado?

Dit natuurlijke drankje, gemaakt van jonge, groene kokosnoten, wordt geplant, geoogst en verwerkt op Obrigado’s eigen duurzame farm in Bahia, Brazilië. Obrigado is trots op haar eigen unieke, gepatenteerde extractiemethode die het puurste kokoswater oplevert. Het kokoswater komt niet in aanraking met licht of lucht wanneer het uit de kokosnoot wordt gehaald. Er wordt dus niks aan toegevoegd!

Dus kort samengevat;

 • 100% puur
 • Nooit uit concentraat gemaakt
 • 0% vet en laag in calorieën
 • Geen toegevoegde suikers of toevoegingen
 • Van de kokosnoot direct de fles in zonder blootstelling aan licht en lucht
 • Duurzame farm en eigen productie
 • Respect voor de natuur en zorg voor de lokale gemeenschap
 • Investeert in de groei van de totale productcategorie kokoswater

Wat is er zo bijzonder aan dit merk?

Obrigado denkt aan duurzaamheid en heeft zelf zo’n 313.000 bomen geplant op eigen land in Bahia, Brazilië. Hierin hebben zij controle over het proces van het planten van zaadjes tot aan de fles die jij consumeert en daarmee waarborgen ze kwaliteit. Los van de kwaliteit teelt Obrigado volgens het mozaïek principe om de ecologische balans te waarborgen. Hoe zit dat dan?
70% van het land is gereserveerd als beschermd natuurlandschap en er zijn wildsluizen aangelegd zodat de flora en fauna zich vrij kunnen verspreiden. Dit natuurreservaat houdt het evenwicht in stand van de overige 30% waar Obrigado meer dan 300.000 bomen op heeft geplant. Daarmee is Obrigado een van grootste palmboom farms in de wereld.

Wil je meer weten over Obrigado en hun werkwijze?
Check dan de website van Obrigado eens & check hun farms, werkwijze en meer!

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

Leave a Reply

Your email address will not be published.