Deze makkelijke no bake kokos – ontbijt taartjes creëer je in een handomdraai. Zoals in de titel al te lezen, hoef je deze taartjes niet te bakken. De bodem van onder andere havermout is heerlijk zoet. Dit in combinatie met de frisse kokoslaag maakt dat deze taartjes fantastisch zijn voor de lente of zomer.

Wat heb je nodig voor 6 taartjes

  • 200 gram kokosyoghurt
  • 30 gram kokosrasp
  • 100 gram havermout
  • 30 gram gesmolten kokosolie
  • 3 gelantineblaadjes (of 2 gram agar agar voor de plantaardige versie)
  • 4 eetlepels honing of agavesiroop
  • Cupcake vorm
  • Blender of keukenmachine

Hoe maak je ze?

  1. Vet de cupcake vorm in met kokosolie.
  2. Doe de havermout, de gesmolten kokosolie en 2 el honing of agavesiroop in een kommetje en meng.
  3. Druk het havermout mengsel in de cupcake vorm zodat de bodem en zijkanten bedekt zijn.
  4. Laat de gelatineblaadjes 5 minuten weken in koud water.
  5. Doe dan de yoghurt, met de kokosrasp en 2 el honing of agavesiroop in de blender en meng. Laat het yoghurtmengsel in de blender zitten.
  6. Knijp de gelatineblaadjes uit en leg de blaadjes in een steelpannetje.
  7. Voeg hier 1 el van je yoghurtmengsel bij en warm het geheel kort op. Het mag niet koken!
  8. Laat even afkoelen en giet dit bij de rest in de blender.
  9. Meng nogmaals.
  10. Giet dan het yoghurtmengsel in de havermout kuipjes en zet de taartjes minstens 3 uur in de koelkast.
  11. Als de taartjes opgestijfd zijn, kan je deze nog versieren met wat kokosrasp en bijvoorbeeld gedroogde framboos zoals ik hier gedaan heb.
  12. Eetsmakelijk!

Per taartje: Calorieën: 196 Vet: 13 gram Koolhydraten: 16,9 gram Eiwitten: 3,2 gram Vezels: 2 gram

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published.