IMG_2350

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoi!

Heb je de nieuwe Nike Pegasus 31 hardloopschoenen al voorbij zien komen? Deze nieuwste runners van Nike zijn super populair vanwege hun werkelijk prachtige design. Maar hoe lopen ze eigenlijk? En is de hype terecht?
Ik kocht de schoenen via Run2Day en heb ze voor je getest! Lees mee met mijn ervaringen.

De achtergrond

Na al het succes van de laatste Nike AirZoom Pegasus, heeft Nike niet stilgezeten. Samen met Mo Farah, een gouden medallist en fervent Pegasusloper, heeft Nike alles wat de Pegasus zo snel maakt, in de schoen behouden. Maar door middel van héél, héél veel testen is de nieuwe Pegasus nog sneller gemaakt. Nike noemt de Pegasus 31 zelf een “speed demon”.  Enkele belangrijke karakteristieken zijn:

  • De responsieve demping: goede demping zonder dat je jouw snelheid verliest.
  • Lichtgewicht support: Door het gebruik van mesh materialen is de schoen zo licht mogelijk gemaakt, maar geeft hij wel voldoende steun.
  • Natuurlijkere transitie: Door de curve van het hielgedeelte naar het teengedeelte aan te passen, rolt de schoen makkelijker af en volgt hij de natuurlijke voetvorm beter.  Zodat jij sneller bent!

Het design

Bij het openen van de doos viel ik steil achterover. Wat een beauty’s! Oh my! De roze kleur spat er vanaf. De felle gele binnenkant en accenten maken de schoen super opvallend. De gehele Nike Pegasus 31 schoen is van geweven mesh materiaal. Er zitten dus bijna geen naden op de schoen, die zouden kunnen scheuren of losgaan: lekker stevig. Ik vind de schoen ook erg licht! De schoen weegt 243.8 gram (vrouwenmaat 8).  De veters zijn lekker dik en blijven goed vastzitten. De schoen is echter niet waterdicht, een klein nadeel in ons natte kikkerlandje.
Ja, de hype wat betreft uiterlijk is wat mij betreft helemaal terecht!

IMG_2325

Het rennen

Ik heb even gewacht met deze review, omdat ik de Nikes uitgebreid wilde testen. Het zijn neutrale schoenen, perfect voor mijn voeten. Heb je een overpronatie tijdens het rennen, dan heb je een schoen met meer support aan de binnenzijde nodig om blessures te voorkomen! Zorg dat je dit eerst laat testen in een goede hardloopzaak!
De schoenen lopen heerlijk licht en ik kom er snel op vooruit. Toch merk ik duidelijk dat de schoen een goede demping heeft. Ik krijg geen last van mijn knieen of enkels, ook niet tijdens interval loopjes! In vergelijking met mijn oudere hardloopschoenen heeft de Pegasus 31 iets minder demping, maar ren ik daardoor wel harder!  Een groot voordeel, als je het mij vraagt, omdat ik over het algemeen niet meer dan 12 kilometer hardloop. In mijn ogen is dit de perfecte all-round hardloopschoen, voor zowel beginners als gevorderden. Loop je extreem lange afstanden of ben je blessuregevoelig? Dan is misschien een schoen met nog meer demping verstandig. Maar voor de korte- tot medium loopafstand, kies je met de Nike Pegasus 31 voor een stevige, lichte en goed verende schoen!

 

IMG_2367

Conclusie

Ja hoor, ik ben overtuigd! Dit is mijn allerfijnste hardloopschoen, die ik ooit heb gehad! Een review is geen review zonder negatieve punten, maar ik kan over de Nike Pegasus 31 bijna geen kwaad woord zeggen. Het enige nadeel is dat de schoen niet waterdicht is. Als je op zoek bent naar een lichte schoen met voldoende demping voor korte- tot middellange afstanden, en je houdt van een knalkleurtje, probeer deze runners dan zeker eens uit!

Ren ze!
X,
Roos

Ik heb de Nike Pegasus 31 gekocht via www.run2day.nl

Bron

Review: Nike Pegasus 31
Design9
Loopgemak9
Demping7.8
Prijs-kwaliteit verhouding8
Materiaal8
8.4Totaal score
Reader Rating: (4 Votes)
8.9

About The Author

Roos Kranenburg

Ik ben vorig jaar 12 kilo afgevallen door te trainen met zware gewichten en gezond te eten. En ik vind het heerlijk! Nu werk ik aan een nog fitter, sterker lijf. Ik ben er al-tijd voor in om iets nieuws te proberen!

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.