Hi guys! Ik ben Jefta den Dulk, 29 jaar en woon al een aantal jaren met veel plezier in Amsterdam. Eigenlijk ben ik een ‘wannabe fitboy’, constant op zoek naar de ultieme balans tussen lekker eten, gezelligheid, drankjes én een gezonde levensstijl. De komende tijd wil ik jullie meenemen op mijn avontuur naar hét perfecte lichaam. Bewapend met visolie, creatine en eiwitshakes baan ik me sportend en zwetend een weg door een wereld vol roomboterzachte, suikerzoete verleidingen, probeer ik continu te ontsnappen aan de bedwelmende tentakels van het grote boze Gin Tonic-monster en strompel ik door de drijfzanden van verzadigd vet en glinsterende, gesmolten kaas. Maar met een duidelijk doel; een gezonde levensstijl, verantwoorde keuzes en ultieme bewustwording. En ach, dat daar wellicht een afgetraind lichaam bij komt kijken is heus niet zo belangrijk. 😉 

Voordat ik met trainen en gezonde voeding begon, zag ik een sportieve levensstijl vooral als iets wat absoluut niet voor mij weggelegd was. Regelmatig zag ik op social media enthousiaste succesverhalen voorbij komen maar hoe strakker de persoon eruit zag, hoe moedelozer ik werd. Ik kon me gewoon niet voorstellen dat het altijd leuk en makkelijk is om één zelfgemaakte quinoacracker te snacken, in plaats van een pistolet warme kipgrillworst met kaas. Dat het normaal wordt om tijdens een date met vrienden te zeggen: ‘Haha nee, voor mij geen ijskoud biertje of een burger met overheerlijke gesmolten cheddar en knapperige bacon. Ik ben oké, ik neem water met citroen en 3 dadels’. Ik geloofde het gewoon niet en ik werd intens verdrietig bij de gedachte dat ik een leven vol gelukzaligheden in moest leveren voor een Spartaans regime. Dat ik weliswaar met een afgetraind lijf op Bloemendaal zou lopen, maar ’s avonds huilend in bed op een wortel lag te knagen.

Inmiddels ben ik een tijdje op weg en besef ik me dat het écht wel kan. De afgelopen 4 maanden ben ik flink bezig geweest met ‘cutten’, wat als resultaat heeft gehad dat ik aardig wat centimeters en inmiddels bijna 9 kilo ben kwijtgeraakt. Ik voel me fit, zit lekker in mijn vel en heb inmiddels een patroon ontwikkeld waarmee ik kan genieten en toch bewust met voeding en sporten kan omgaan. Was dat makkelijk? Absoluut niet, maar ik ben blij dat ik mijn levensstijl heb omgegooid. Ik weet dat ik er nog lang niet ben: ik wil nog wat buikvet kwijtraken en vooral de ‘bulk-fase’ zie ik enigszins argwanend tegemoet.

Ik wil jullie op regelmatige basis eerlijke verhalen vertellen over mijn progressie, over moeilijk hippe, zelfgemaakte granolabars en verantwoorde snickers van dadels en kokosvet. Ik zal jullie vertellen over mijn sixpack in ontwikkeling, maar ik zal het ook schaamtevol opbiechten wanneer ik me heb vergrepen aan Bugles met heksenkaas (best thing ever). Want dat is wat jullie te wachten staat. Geen avontuur zonder hindernissen, cravings, scheldpartijen en de continue strijd tussen de sportschool en fastfood. Kortom, mijn leven als fitboy in spé. Een reis waarbij gevaren in de vorm van transvetten en e-nummers geduldig wachten om toe te slaan, maar victory shall be mine!

Tot snel!

 

Kom jij ons ontmoeten? Hier meer info!

iris fit dutchies summer tour

About The Author

Jefta den Dulk

Wannabe fitboy, op zoek naar de ultieme balans tussen lekker eten, gezelligheid, drankjes én een gezonde levensstijl. Ik wil vol overtuiging en enthousiasme voor de meest gezonde, verantwoorde levensstijl kiez.. Wait, is that a burger?

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.