Nacho’s, niet meer weg te denken als borrelhapje. Maar wist je dat nacho’s ook als hoofgerecht gegeten worden? Deze nacho’s met vega pulled ‘chicken’ is daar perfect voor. Nu zal je denken, wat is vega pulled ‘chicken’ dan. Die maak je heel gemakkelijk met champignons!

 

Wat heb je nodig (voor 4 personen)?

  • 150 gram tortilla chips
  • 1/2 mango
  • 100 gram geraspte kaas
  • 6 champignons
  • 1 el ketjap
  • 1 el honing
  • 2 tomaten
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 groene paprika
  • 1 avocado
  • Zout en peper
  • Optioneel: koriander

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Doe alvast de tortilla chips in een ovenschaal.
  3. Trek de champignons met 2 vorken uit elkaar zodat je ‘sliertjes’ krijgt, lukt dit niet goed? Snijd dan in reepjes. Dit wordt je pulled ‘chicken’.
  4. Verwarm een koekenpan met wat bakspray en voeg de champignon reepjes hier aan toe, samen met de ketjap en honing.
  5. Maak op smaak met zout en peper.
  6. Ondertussen snijd je de mango, tomaten, rode en groene paprika in kleine blokjes en verdeel over de chips, gevolgd door de geraspte kaas en de pulled ‘chicken’.
  7. Zet de nacho’s 5-10 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.
  8. Schil en ontpit de avocado en voeg deze toe aan de nacho’s, samen met wat koriander.

About The Author

Jacky Nobels
Blogger

23 jaar. Gek op 3 dingen: gezonde voeding, sporten en fotografie. Vind het een uitdaging om lekkere, maar vooral gezonde receptjes te verzinnen om mensen te inspireren om gezond te leven.

Leave a Reply

Your email address will not be published.