Veel mensen gaan op vakantie om tot rust te komen. Lekker uitslapen, handdoeken in de strandtas, koelbox mee en op naar het strand. Niks mis mee uiteraard. Maar naast neerploffen op het strand om vervolgens niet meer op te staan, zijn er nog een tal van andere mogelijkheden om tot ‘rust’ te komen. Je kan namelijk ook tot rust komen op een actieve manier. In deze blog vijf van mijn favoriete activiteiten op Curaçao om je vakantie een sportieve wending te geven. 

Beklim de Christoffelberg
Inmiddels heb ik al zes keer de top bezocht van de Christoffelberg en er zullen vast nog vele keren volgen. De klim duurt ongeveer 45 minuten tot één uur. Met name de laatste 10 minuten zijn een echte uitdaging. Je handen vrij houden is hier dan ook geen overbodige luxe.  Op de top word je beloond met een grandioos uitzicht over heel Curaçao. Zeker de moeite waard!

Foto 1 Blog 4

Hike over de zoutpannen
Vlak achter Jan Thiel bevinden zich de zoutpannen van Curaçao. Dit gebied kenmerkt zich door de uitgestrekte zoutvlakten, maar ook dichtbegroeide bossen aan de rand van het gebied.  Je kan hier mountainbiken, hardlopen en wandelen etc. Mijn persoonlijke favoriet is een flinke hike van een paar uur helemaal rondom het meer.

Foto 2 Blog 4

Bezoek de ruige noordkust
Wil je lekker uitwaaien? Breng dan een bezoek aan de noordkust van Curaçao. Hier bevinden zich de beroemde spuitgaten van Curaçao (Shete Boka Nationaal Park),  de Hato grotten en de St. Jorisbaai. Dit gebied verleent zich perfect voor een lange wandeling. Vergeet niet wat zonnebrand en water mee te nemen, want winkels kom je hier niet tegen.

Foto 3 Blog 4

Verdwaal in de onderwaterwereld
Dat je op Curaçao geweldig kan duiken en snorkelen is voor vele niet onbekend. Mooie plekken waar ik vaak ga snorkelen zijn bij Playa Kalki, Playa Jeremi en Director’s Bay. Bij Playa Jeremi heb ik elke keer nog een zeeschildpad weten te spotten.  Wil je de schildpadden en vissen niet teveel afschrikken om bijv. mooie foto’s te maken, neem dan  flippers mee.

Foto 4 Blog 4

Foto 5 blog 4

 

Roadtrip naar Bandabou
Het ultieme vakantiegevoel bereik je met een lekkere lange roadtrip naar het uiterste westen van Curaçao.  Inmiddels woon ik alweer een tijd op Curaçao, maar hier kan ik geen genoeg van krijgen.
De rust en magie die heerst op Bandabou valt zich eigenlijk niet in woorden te omschrijven, maar kan alleen zelf worden ervaren.

Foto 6 Blog 4

Wat doe jij graag op vakantie? Of wat waren jou hoogtepunten van een bezoek aan Curaçao?
Laat een berichtje achter in de comments.

Wil jij Fit Dutchie Bastian volgen op Instagram? Hierrr!

 

 


Tripadvisor NL 300x250

About The Author

Bastian Everhardt
Fit Dutchie Abroad!

26 jarige Fit Dutchie die nu al zo'n 1,5 jaar op Curacao woont en werk. Avontuurlijk en geeft de voorkeur aan een actieve levensstijl waarbij old school gymsessies en outdoor hiken favoriet zijn!

2 Responses

  1. Manon

    Heb er een half jaar gewoond. Ik ging hardlopen langs Mambo beach, mooi rondje van 5 km. Veel snorkelen ook en de laatste 3 weken toeren over het eiland. Gaaf dat je daar woont, ik wil ook nog eens terug.

    Reply
  2. Elma Versluis

    Ik ben er in januari geweest en heb alles gedaan wat beschreven wordt muv de zoutvlakte. Gedoken bij lagune,mountainbike over de hato vlakte. Christoffelberg, boka table, boka pistes. In een woord geweldig! Ik wil er graag nog eens terug

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.