HOLA! Ik maak wel vaker taarten maar die moet ik helaas delen met anderen en dat wilde ik niet meer dus besloot ik dan maar om eenpersoons taartjes te maken! Het liefste eet ik ze als ontbijt maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet, je kunt hier ook lekker mee lunchen of mee snacken als je in je bulkfase zit (grapje).

Ik maak er vaak twee aangezien ik twee bakvormpjes heb (van de AH, die je los en vast kunt klikken), dus het recept is dan ook voor twee taartjes. Wil je er één maken, doe dan dus alle ingrediënten door de helft. Ook kan je dit basisrecept op zoveel verschillende manieren en varianten maken dat ik ook meteen even aan wil geven dat je hier zelf lekker mee moet experimenteren! Ik bak vaak op gevoel en weeg eigenlijk niet veel af dus als de hoeveelheden niet goed zijn voor jullie bakvormpjes, excuses hiervoor! Gewoon lekker een beetje uitproberen en dan kom je er vanzelf, haha.

Taartje 1

Taartje 2

 

Het basisrecept

Voor 2 mini taartjes:

  • 5 dadels (of gedroogde cranberries)
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 4 eetlepels havermoutvlokken
  • 1 eetlepel volkoren speltmeel (of een ander soort meel)
  • 8 walnoten (of pecan noten, hazelnoten, amandelen, etc.)
  • 400 gram kwark naar keus
  • Twee of drie gelatine blaadjes

Taartje 6

 

Laat de dadels even weken in (kokend) heet water voordat je ze in stukjes snijdt. Doe de havermoutvlokken, het speltmeel, de kokosolie (gesmolten) en honing in een bak en voeg hier de dadels aan toe. Hak de noten in stukjes (niet té fijn, tenzij je dit lekker vindt, maar hierdoor hou je een beetje een bite) en voeg dit ook toe. Dit wordt één grote, plakkerige massa als je dit gaat mengen maar dat hoort! Verdeel dit over de onderkant van de taartvormpjes en druk goed aan. Zet dit dan in de koelkast! Ik gebruik trouwens ook altijd een beetje bakpapier zodat ik het taartje gemakkelijker uit het vormpje kan halen de dag erna. Het moeilijkste heb je trouwens nu al gehad. Week de gelatineblaadjes in een beetje water en mix de kwark met wat je maar wilt! Doe er (bevroren) fruit doorheen, stukjes appel, rozijnen, etc.

Knijp de gelatineblaadjes uit en doe samen met een paar eetlepels water in een steelpannetje. Zet dit op het vuur en roer totdat de gelatineblaadjes zijn opgelost (dit gaat super snel)! Laat even afkoelen en voeg het dan toe aan de kwark. Dump dit over de twee taartvormpjes in zet ze minimaal 4 uur in de koelkast om op te laten stijven. Ze zijn klaar als ze niet meer bewegen! Super lekkere verwennerij voor jezelf om de dag mee te beginnen.

Taartje 4

 

Taartje 5

Variaties:

  • Bosvruchten soja yoghurt van Alpro met vanille kwark en bosbessen
  • Vanille soja yoghurt van Alpro met vanille extract/aroma en frambozen
  • Kwark of Griekse yoghurt met citroensap en –rasp
  • Magere kwark met appel, kaneel en rozijnen
  • Magere kwark met ahornsiroop en een twist van gepureerde frambozen
  • Optimel Griekse stijl met bosvruchten en pure chocolade

Taartje 3

 

 

Inspiratie nodig qua recepten? Laatste kans!

Gebruik kortingscode ”Fit Dutchies” en ontvang nu nog 30% korting!
PS. plus 100% niet goed, geld terug garantie!

Klik hier voor meer informatie en een preview!

banner fitchef

About The Author

Tirza Winters

Diëtist en voedingsdeskundige, een echte foodie met veel passie om anderen ervan te overtuigen dat een gezonde leefstijl leuk, lekker en gemakkelijk is!

2 Responses

  1. evy

    Hoelang kun je de taartjes ongeveer bewaren en kunnen ze eventueel ingevroren worden

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.