Zelf vind ik het geen bijzondere ‘transformation’ maar toch zal ik jullie kort meenemen in mijn verhaal. Mijn hele leven ben ik al actief in de sport. Ik heb verschillende sporten geprobeerd, judo, tennis, hockey, zaalvoetbal en zo nu en dan werd ik weer eens lid van sportschool maar daar ben ik nooit echt blijven plakken. 

Precies 3 jaar geleden begon mijn fitness avontuur pas echt. Het begon allemaal met de volgende reclame die we allemaal (vooral de vrouwen waarschijnlijk) wel kennen:

image

Ja! Zo moest het worden. Dat kleine buikje wat zich had gevormd voor mijn buikspieren moet er echt af! Afgetraind wilde ik zijn, spieren en een six-pack, daar gaan we voor!

Januari 2013 nam een vriend mij weer mee naar de gym, basic-fit. De sportschool was geen onbekend terrein dus we gingen gelijk serieus van start. En toen gebeurde het, ik zag veranderingen en begon verslaafd te raken! Ik ging mij steeds meer verdiepen in wat er nou allemaal bij fitness komt kijken en hoe de professionals het doen. Vanaf dat moment ging het als een trein. Mijn voeding paste ik steeds meer aan naar mijn behoefte en het werd verantwoorder en gezonder. In Juli-Augustus 2013 was ik al van mijn buik af maar ik begon magerder te worden, en skinny with abs doesn’t count, dus ik ging meer en regelmatiger eten, want dat doen alle bodybuilders ook!

image

In de daarop volgende 4 maanden kwam ik flink aan in spiermassa. Ik begon op 72 kilogram en wilde graag de 80 halen maar dat lukte niet zo snel, zo zwaar was ik namelijk nog nooit geweest. Geloof het of niet maar op 1 januari 2014 woog ik voor het eerst meer dan 80 kilogram, het was me gelukt! Sinds die tijd is het fitnessen nooit meer uit mijn leven verdwenen. Ik heb nog nooit meer dan een week overgeslagen en het gezonde eten is een dagelijkse routine geworden. De tupperwarebakjes gaan overal mee naartoe, want we moeten op schema blijven!

Nu, 3 jaar nadat ik begon, weeg ik rond de 81 kilogram… Dat frustreert me soms nog wel eens, dat plateau, dat lastige doorgroeien. Wel zie ik duidelijk de verschillen, meer massa minder vet. Maar ik blijf doorgaan, sporten en voeding, het is een levensstijl geworden en ik hoef eigenlijk nog amper na te denken over wat ik ga eten, alles lijkt ondertussen vanzelf te gaan.

En zoals bij iedereen wordt de motivatie soms wel eens wat minder, maar zolang je de discipline hebt om door te gaan hoef je je nergens zorgen om te maken. Kijk naar wat je al hebt bereikt, daar mag je trots op zijn!

image

 

 

Fit Dutchies tees & tanktops voor €9,99?

Klik hier!

fit dutchies tee

About The Author

Mike Snijder
Blogger

Geen bodybuilder maar wel bezig met body builden. Koken vind ik leuk maar het moet niet te lang duren. 80/20 voeding. Positief en vol motivatie.

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.