kerststol full

Het is alweer kerstmis, 2e kerstdag. Waarschijnlijk heb je er gisteren en eergisteren al twee gezellige kerstavondjes op zitten. Zit je ook al volgepland met familie bezoeken, etentjes, en misschien wel cadeautjes of is 2e kerstdag voor jou een wat rustigere dag? Een lekker dagje op de bank met het gezin,of je vriend. Of toch lekker films kijken like “Home alone” of “Mathilda”.

Voor deze dag heb ik een heerlijk recept voor je want een kerststol hoort er toch altijd wel bij, maar nu dus een healthy kerststol. Het kost weinig tijd en is in een hand omdraai klaar.

Benodigdheden:

  • 3 eieren
  • 2 bananen
  • 80g speltmeel
  • 80g amandelmeel
  • 1 el. amandelmelk
  • 3 tl. bakpoeder
  • 1 handje cranberry’s
  • 1 handje rozijnen
  • 1 handje cashewnoten
  • 1 el. cacaopoeder (check deze eens!)

Bereidingswijze:

Verwarm je oven alvast lekker voor op 175 graden en bespuit je cakevorm alvast met bakspray. Ondertussen dat je oven lekker aan het opwarmen is kun jij aan de slag. Neem een bekken en meng daarin eerst je banaan en eieren samen tot 1 beslag. Ik help mijn staafmixer altijd een handje door de bananen vast in stukjes te snijden.

Wanneer dit alles een beslag is kun je ook je speltmeel, amandelmeel en amandelmelk eraan toevoegen.  Ook dit weer net zolang mengen tot het 1 beslag samen is. Voeg je bakpoeder toe en meng deze ook nog even kort met de rest mee!

Voeg daarna je cranberry’s toe door deze er met een lepel doorheen te mengen (het is heerlijk om deze heel door je beslag te krijgen, dan proef je deze straks lekker goed door je stol heen). Doe dit ook zo met de rozijnen en de cashewnoten.

Als dit beslag klaar is giet je deze gelijkwaardig in je cakevorm totdat je de helft van het beslag er in hebt zitten. Strooi daarna de cacaopoeder met een lepel over je beslag in de cakevorm en giet de andere helft van je beslag daaroverheen. Deze mag nu lekker circa 40 minuten in de oven.

Check altijd even met een sateprikkers of hij goed is! Wanneer je de sateprikkers in je stol prikt en er blijft niks aan plakken is hij goed. Ik blijf dit ook nog altijd doen, ter controle! Daarna strooi ik er wat poedersuiker over voor the finishing touch. Misschien niet zo heel healthy, maar wel er lekker en sfeervol! En agh met kerst mag je jezelf wel even verwennen toch ;)!

Geniet er van! Een hele fijne kerst allemaal!

 

banner ebook new

About The Author

Cyndi Sprenkels

Voedingscoach, met bakken als grootste hobby! Studente voedingsdeskundige, hier voor alle feiten en tips over gezonde voeding!

2 Responses

  1. anne

    De rozijnen moeten wel gewelde rozijnen zijn anders trekken deze vocht uit de stol en dat is niet echt lekker. Tenminste zo gebruiken wij ze in de bakkerij. Wellen kan met water of rum bijvoorbeeld.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.