Wist jij dat je bloeddruk meten erg waardevol kan zijn en dat dat echt niet alleen bij de dokter hoeft te gebeuren? Er zijn zelfs mensen die ”witte jassen-bloeddruk” ervaren. Dat is een verhoogde bloeddruk doordat zij spanning ervaren door bijvoorbeeld de arts, het ziekenhuis of de uitslag waar ze op wachten. Om dit te voorkomen of omdat je zelf graag wil weten hoe het gesteld is met jouw bloeddruk is een thuismeting ideaal en laten wij daar nou wat moois op hebben gevonden!

 

Waarom meten?

Je bloeddruk meten en bijhouden is een nauwkeurige manieren om bij te houden of alles in orde is. Zo is het ook voor zwangere vrouwen of mensen met een hoge bloeddruk belangrijk om deze regelmatig bij te houden. Daarnaast kun je aan de hand van je bloeddruk kijken of de verandering naar een gezonde(re) levensstijl effect sorteert en dat kan je weer motiveren om door te gaan.

Let wel op dat je kiest voor een zorgvuldige meting. Zoals in de inleiding benoemt kan dit bij een arts, maar we zien ook steeds vaker dat mensen thuis een meting doen. Met een standaard manchet is dit erg foutgevoelig en zul je dus vaker onjuiste cijfers aflezen. Gelukkig komen er steeds meer apparaatjes op de markt om deze metingen zelf wél nauwkeurig te kunnen doen.

OMRON RS7 Intelli IT

Wij kwamen in aanraking met de Omron RS7 Intelli IT die metingen van je bloeddruk via de pols uitvoert. Geen ingewikkelde manchetten meer of doktersbezoeken die spanning geven, maar met behulp van dit apparaat in combinatie met de Omron Connect Applicatie. Zo zorg je ervoor dat je nauwkeurig kunt meten en je de app al je metingen laat bijhouden in een overzicht. Geen losse bladerensysteem meer dus. Ideaal, toch?

De app is de ideale opslagplaats, maar mocht je geen gebruik van de app willen maken dan beschikt de Omron over intern geheugen waarbij je 2 gebruikersprofielen kunt aanmaken met 100 opslagplaatsen voor al je metingen.

Waarom is dit apparaat dan zo nauwkeurig? Omdat hij bij een onregelmatige hartslag of een bevestigingsfout van het apparaat een foutmelding geeft waardoor je deze kunt corrigeren. Deze bloeddrukmeter is aanbevolen door de Nederlandse Hartstichting en het apparaat is dan ook uitvoerig getest op nauwkeurigheid en betrouwbaarheid.

 

Gebruiksvriendelijkheid

De OMRON RS7 Intelli IT wordt geleverd in een klein doosje inclusief gebruiksaanwijzing, batterijen en een leuk kaartje van Coolblue. Daarnaast ontvang je een opbergcover zodat je de OMRON makkelijk kunt meenemen zonder dat deze beschadigd.

Wanneer je de OMRON hebt uitgepakt en de app hebt geïnstalleerd volgt de rest eigenlijk vanzelf. De app laat je zien welke stappen je moet ondernemen zoals je profiel aanmaken en hoe je de bluetooth-verbinding tussen je telefoon en het apparaat opzet. Heb je deze stappen doorlopen? Druk dan op start en het apparaat zal je bloeddruk opmeten en vervolgens automatisch synchroniseren naar de app zodat dit resultaat wordt opgeslagen. Easy as that!

 

Wat is de investering?

Je vraagt je nu ongetwijfeld af wat dit apparaat kost. Natuurlijk is elke investering in je gezondheid een mooie investering en met dit apparaat kun je het een en ander gaan monitoren om die gezondheid in de gaten te houden. Via Coolblue kun je de OMRON RS7 Intelli IT aanschaffen voor €109,95 en dan heb je hem de volgende dag in huis.

Meer informatie?
Bekijk de OMRON RS7 INTELLI IT hier!

Advertisement

Meet jij je bloeddruk nauwkeurig?
Product8.5
Gebruiksvriendelijkheid9
Prijs8.1
Service9
8.7Overall Score
Reader Rating: (0 Votes)
0.0

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

Leave a Reply

Your email address will not be published.