Laat ik beginnen met mezelf voor te stellen. Ik ben Mauritz van Gelder en ben 25 jaar. Eigenlijk heb ik sinds kleins af aan al te maken gehad met overgewicht en was ik behoorlijk zwaarder dan mijn leeftijdsgenoten. Toen ik in 2012 mijn enkel brak kwam ik nog eens 10 kilo aan. Toen ik uiteindelijk 113 kilo woog heb ik met behulp van mijn vriendin de knop om weten te zetten en ben ik geleidelijk aan gaaf afvallen…

transformatie

 

Gebroken enkel

Nadat ik tijdens een voetbal wedstrijd mijn enkel brak bleef ik eigenlijk m’n ongezonde levensstijl doorzetten. Als logisch gevolg daarvan kwam ik behoorlijk aan en zodoende voelde ik me niet meer lekker in m’n vel zitten. Nadat ik hersteld was van mijn blessure bleef mijn gewicht stabiel, ik viel niet meer af kwam, kwam ook niet meer aan maar was nog steeds veel te zwaar.

 

Afvallen

Ik heb toen besloten een abonnement af te sluiten bij de sportschool en ik zou gaan afvallen en de sportschool zou mij hierbij helpen. Doordat ik meer ging bewegen, viel ik behoorlijk snel een aantal kilo’s af, maar was nog altijd te zwaar. In de sportschool had ik ook altijd hetzelfde rondje met apparaten en daardoor daagde ik mezelf niet echt uit.  De progressie die ik boekte en een goede dosis doorzettingsvermogen zorgde ervoor dat ik het een aantal maanden vol hield.

Toen de zomer vakantie naderde was de lol er echter wel vanaf, ik was nadat ik 15kg was afgevallen op een plateau beland en boekte weinig progressie en zodoende werd ik meer sponsor van de sportschool dan dat ik er ging sporten. Ik kwam weer 5kg…

 

Nieuwe sportschool

Toen er vorig jaar hier in de stad een nieuwe sportschool open ging heb ik met vrienden afgesproken hier te gaan sporten. Ik merkte dat het dit keer anders was dan de pogingen hiervoor in de vorige sportschool. Waar ik bij de vorige sportschool als plichtmatig twee keer in de week ging sporten, merkte ik dat ik bij de nieuwe sportschool enthousiast raakte, trainingsschema’s op liet stellen door de instructeurs en veel vaker met plezier naar de gym ging om m’n workout te doen!

Doordat ik zo enthousiast raakte zocht ik op internet ook veel vaker naar verdieping over krachttraining, afvallen en de rol van voeding hierin. Sinds februari ben ik daarom ook begonnen met het tracken van m’n voedingsinname (Esmee probeerde MFP) en merkte dat toen ik hier scherper op zat ik steeds meer progressie boekte. Daarnaast ben ik actiever geworden op Instagram, ik merk dat ik hier heel veel motivatie en inspiratie op doe om door te gaan en mijn gestelde doelen te gaan halen.

 

36 KG afgevallen

In April hebben mijn vriendin en ik besloten een online coaching programma te gaan volgen bij Personal Body Plan. Door mijn deelname heb ik inzicht gekregen in bepaalde gewoontes, ben ik veel efficiënter gaan trainen en ben ik meer te weten gekomen over wat voor effect voeding op je hebt.

Inmiddels ben ik al bij al 36kg afgevallen en heb mijn vetpercentage enorm verlaagd. Ik ben fysiek natuurlijk enorm veranderd en krijg hier ook vaak complimenten over. Ik heb daarom ook besloten om mijn focus nu te verleggen van het verlagen van mijn vetpercentage naar het opbouwen van mijn spiermassa. Om mijn spiermassa te vergroten ben ik begonnen met het stapsgewijs verhogen van mijn energie inname om zo meer massa op te gaan bouwen.

transformatie

De weg naar de fittere versie van mijzelf heeft mij enorm veel gebracht. Zo ben ik fysiek natuurlijk enorm veranderd, maar ook mentaal ben ik enorm veranderd, zo ben ik mentaal veel sterker geworden en ben ik een stuk opener geworden. Daarnaast heb ik geleerd dat je lichamelijk en mentaal soms veel sterker bent je soms denkt.

Mijn advies wat ik mensen wil meegeven om fitter te worden zijn: stel doelen en laat je niet door anderen van de weg brengen doordat ze zeggen dat je het niet kunt of nooit zult worden.

 

100 recepten voor een lichaam om trots op te zijn!

Meer info? Klik hier!

banner fitchef

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.