Veilige foto’s

Onlangs deelde ik mijn eerste transformatiefoto op mijn Instagram. Tot nu toe had ik alleen veilige foto’s geplaatst van goed gestijlde havermoutjes, kleurrijke salades, stapels pannenkoeken en gezonde snacks. Daar is mijn instagram voor bedoeld, mensen inspireren met gezonde en vaak makkelijke huisgemaakte gerechten. Maar toen ik eens bladerde door oude vakantie foto’s van een paar jaar geleden besefte ik pas hoezeer mijn lichaam en leven door deze gezonde levensstijl veranderd was.

Het ongelukkige meisje met die extra kilo’s herkende ik haast niet terug. Voor mij betekende te zwaar zijn helaas ook iedere dag ongelukkig wakker worden. Ontevreden zijn met mijn lichaam en mijn leven en dagelijks honderden crunches doen en droge toast eten in de hoop binnen no-time een droomlichaam te creëren. Op deze manier afvallen is achteraf natuurlijk hopeloos naïef!

lisa fokker havermout oatmeal

Grenzen verleggen

Pas toen ik mij echt begon te verdiepen in gezonde voeding en in krachttraining, want ja wie nog steeds denkt dat vrouwen geen krachttraining moeten doen is net zo naïef als ik ooit was, begon ik serieuze resultaten te boeken. Na een jaar was ik die 15 extra kilo’s kwijt en een hele lading zelfvertrouwen rijker. Bovendien had ik er meteen een hele leuke EN gezonde verslaving bij. Want zeg nou zelf er is geen beter gevoel dan iets doen waarvan je dacht dat je het nooit zou kunnen, je eigen grenzen verleggen!

Natuurlijk ging het niet zonder slag of stoot, iedereen heeft zijn mindere dagen, onwijze eetaanvallen of zelfs blessures, maar deze dingen horen ook bij het proces en maken je uiteindelijk juist sterker.

lisa fokker fit journey

Helemaal tevreden nu?

Op dit moment focus ik me op het sterker maken van mijn lichaam en train ik succesvol voor de halve marathon. Nu word ik iedere dag gelukkig wakker en stuiter ik de dag door. Ik ben dankbaar dat ik nu de kennis heb over hoe ik voor mijn lichaam moet zorgen en hoe je balans vind tussen voeding, sporten en leven. Ik leer nog steeds elke dag en mijn lichaam is nog steeds in ontwikkeling, maar voor mij geldt zeker: “A healthy body is a healthy mind!”

lisa

Dus, hoezeer ik ook twijfelde of ik echt uit die comfort zone wilde stappen en deze foto te delen met heel Instagram wilde ik toch andere mensen met mijn verhaal motiveren en inspireren en met succes, ik kreeg alleen maar positieve reacties! Bovendien, het meisje op deze vakantiefoto’s bestaat niet meer, er is nu een 2.0 versie van haar die enthousiast en vol levenslust naar de toekomst kijkt en stiekem ben ik daar best wel trots op!

 

 

 

 

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.