Afgelopen weken deelden we een aantal workout filmpjes op ons Instagram kanaal. Workouts die jij samen met je sportbuddy kunt uitvoeren en ongetwijfeld sterker en fitter van zult worden. Daarnaast schreven we eerder al een review over Lindahls Kvarg en inmiddels zijn er nog wat smaken toegevoegd. Tijd voor een smaaktest van deze vetarme en proteïnerijke snack zonder toegevoegde suikers dus! Wat is onze favoriet?

Allereerst stellen we de vijf deelnemers aan je voor; Naturel, Naturel lactosevrij, Frambozen, Vanille & Perzik -en Passievruchtsmaak. Vijf smaken die allemaal anders zijn, maar er vast een favoriet voor je tussenzit. Begin volgend jaar komen er nog 2 nieuwe smaken uit. Welke? Nog eventjes afwachten!

Deze verpakkingen zijn o.a. verkrijgbaar bij Albert Heijn, Jumbo, PLUS, Hoogvliet, MCD, Agrimarkt en DEEN. Lindahls is ook online verkrijgbaar bij Albert Heijn en Jumbo.

Zullen we dan maar overgaan naar de top 5? Let’s go!

5. Naturel
Naturel is de smaak met de meeste proteïne per 100 gram en smaakt erg goed voor een naturel smaak. Je moet fan zijn van een naturel smaak maar in vergelijking met andere producten is dit goed te doen!

4. Naturel Lactosevrij
Erg handig dat Lindahls heeft gedacht aan mensen met een lactose-intolerantie met deze variant op de naturel smaak. Score!

3. Vanille
Waar Vanille vaak een super neutrale smaak is die je liever niet koopt, heeft dit product wel degelijk smaak. Een lekkere ook!

2. Frambozen
You gotta love raspberry! Een zoete smaak waarvan je zo 500 gram leegeet als je niet oplet, haha! Deze smaak is dé favoriet van mijzelf.

1. Perzik -en Passievruchtsmaak
Last best? Wat betreft Josha wel! Deze smaakcombinatie is mega lekker en alleen te koop in een portie van 150 gram. Ideaal voor onderweg dus of als snack in je tas.

Voedingswaarden
Als laatste deel van deze smaaktest willen we nog een algemene noot plaatsen over de voedingswaarden!

Dit product bevat veel proteïne en daar is op de verpakking zeker niet over gelogen. Zoals je hieronder kunt zien in het voorbeeld van de voedingswaarden van Lindahls Kvarg Framboossmaak zie je dat het product per 100gram 11,0g eiwitten bevat. In vergelijking met ”Magere Franse kwark” bevat dit zo’n 2g meer eiwitten per 100g en dat is prettig.

Als we de vergelijking met magere Franse kwark verder bekijken zie je dat Lindahls ook minder koolhydraten en suikers bevat. 3,4g koolhydraten waarvan 3,1g suikers tegenover 4,4g koolhydraten waarvan 4,4g suikers in de magere Franse kwark. 

Ook qua vetten scoort Lindahls een stukje lager. 0,2g vetten tegenover 0,5 bij de magere Franse kwark. Hier staat tegenover dat Lindahls wel geteld 1kcal meer bevat per 100g, haha.

ps: de andere smaken kunnen zeer kleine verschillen bevatten t.o.v. onderstaande verhoudingen. Daarnaast bevatten de producten zoetstoffen als suikervervangers. Kleine hoeveelheden zoetstoffen zijn toegevoegd voor een nóg betere smaak. Deze zijn uitvoerig getest en veilig bevonden door de European Food Safety Authority (EFSA).

 

 

Voedingswaarden framboossmaak

 

Wil jij meer informatie over Lindahls?
Check dan hun website, Instagram of Facebook eventjes!

 

 

Lindahls Kvarg // Smaaktest
Smaken8.5
Voedingswaarden7.5
Vindbaarheid7.5
Variatie7.5
7.8Overall Score
Reader Rating: (2 Votes)
8.9

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

Leave a Reply

Your email address will not be published.