Peperkoek en nog uitgeroepen tot het gezondste tussendoortje door de Consumentenbond? What’s different dachten wij? Geen toegevoegde suikers? Must-try dus! Wij namen de proef op de som en probeerden de Peijnenburg Zero ontbijtkoek.

peijnenburg zero advertorial crop

 

Wat is het?

Peijnenburg ontbijtkoek. Do we need to say more? Natuurlijk kennen we dat allemaal maar dit keer brachten ze een ander product op de markt; de Zero variant. Why? Nou het blijkt dat veel mensen de suikers in normale ontbijtkoek als drempel zien om dat te eten. Of ik dat herken? Yes!

Wat is er zo bijzonder aan de voedingswaarden?

Minder kcal, minder koolhydraten, minder suikers én meer vezels. Daar waar een normale plak (á 30 gram) 21 gram koolhydraten waarvan 12 gram suikers bevat, bevat Peijnenburg Zero maar 16 gram koolhydraten waarvan 0,6 gram suikers. Ook bevat de Zero variant 6 gram vezels ten opzichte van de 1 gram die in de naturel variant zit. Schuldgevoel na een ontbijtkoek is sowieso niet meer nodig nu en het is nog voedzaam ook door de vezels uit rogge. Prima te doen toch voor als je er een gezond voedingspatroon op na wilt houden? Bekijk hieronder ook de andere vergelijkingen!

 

Voedingswaarden Pijnenburg Ontbijtkoek

Bron: Consumentenbond.

 

Wanneer zouden wij het eten?

Het ideale tussendoortje als je het mij zegt. Makkelijk om mee te nemen doordat ze al voorgesneden zijn en 72 kcal per plak is voor mijn voedingsschema echt he-le-maal prima! Ik moet toegeven dat er na het eten ook nog eentje heb opgegeten, haha.

Wil jij Peijnenburg Zero zelf proberen? Je kunt het nu al in de meeste grote supermarkten kopen voor een richtprijs van €2,29 voor een grote verpakking!

 

Wil je meer informatie van Peijnenburg zelf over de Zero variant?

Klik dan hier!

Lekker // Peijnenburg Zero!
Smaak8
Voedingswaarden8.5
Prijs8
8.2Overall Score
Reader Rating: (10 Votes)
7.2

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

2 Responses

  1. Ilona

    Mmmmm ik ga deze zeker halen straks! Ik hou wel van een goei stuk peperkoek als tussendoortje. Liefs ilona

    Reply
  2. irm

    nee joh gewoon zelf maken, rens kroes heeft een delish recept voor rogge ontbijtkoek bijvoorbeeld. weet je ook gelijk zeker dat er geen onnodige e-nummers aan te pas komen. zie hier niks over de verdere ingridiëntenlijst staan namelijk. lekker zelf maken, vers en vol en je kan nog varieren door er extra gezonde dingen in te stoppen. ik zeg doen. ipv happen naar peijnenburg.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.