Omdat standaard soms zo standaard is maakte ik deze verse lasagne met kip en spinazie! Op sushi na is pasta mijn lievelingseten en ik vind het leuk om steeds weer iets nieuws te bedenken.. Dit uitprobeersel was super lekker dus ik wil hem graag met jullie delen..

Wat heb je nodig? (2 personen)

 • Een zak verse (gewassen) bladspinazie
 • 250 gram kipgehakt (haal ik altijd bij de Turkse slager.. goedkoper en zonder rotzooi!)
 • Lente ui
 • AH biologische tomatensaus (zelf maken kan ook)
 • Knoflook
 • Geraspte geitenkaas
 • Verse lasagne bladen
 • Rice dream (plantaardige room)
 • Peper/zout/Italiaanse kruiden
lasagna heel

1. Snij de lente ui in ringetjes (ook het groen kun je gewoon mee snijden) en fruit deze alvast aan in een klein beetje kokosolie. Vervolgens kan het kip gehakt erbij met wat knoflook en kruiden.. (je kunt alles naar smaak toevoegen). Als het kip gehakt gaar is voeg je de spinazie langzaam in kleine beetjes toe..

2. Ondertussen kun je de lasagne bladen doormidden snijden en leg ze voor een minuut of 4 a 5 in gekookt water.. (vuur uit)

3. Voeg de tomatensaus toe aan je kip/spinazie en ui.. Voeg het beetje bij beetje toe en zorg dat je saus niet te dun wordt.. Dat zelfde geldt voor de room van rice dream. Over houden is niet erg, je kunt de saus en de room gewoon nog een paar dagen in de koelkast bewaren.

4. Proef je saus tussendoor even en voeg zonodig nog wat kruiden toe..

5. Nu is het alleen nog maar een kwestie van stapelen op je bord.. Laagje saus.. blaadje lasagne (dep deze wel even droog als ze uit t water komen). Maak het af met wat geraspte geitenkaas (of een andere kaas naar keus) en klaar is je lasagne..

6. Er komt dus geen oven aan te pas en ook Knor en Honig kun je voortaan in de supermarkt laten! Wat zij kunnen kun jij natuurlijk beter 😉

In 20 minuten had ik dit op tafel staan.. dus geen tijd is wederom geen excuus!

Succes!

lasagna ashley

Wat eet jij vanavond?

About The Author

Ashley Willems

27.. Verslaafd aan instagram, gek op makkelijke, snelle en gezonde maaltijden.. En sinds kort zelfs verslaafd aan sporten!

One Response

 1. Iris

  Wow wat een leuk idee!
  Ik heb geen oven hier in mijn studentenkamer, maar dit is wel een heel lekker en gezond alternatief! Super 😀

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.