Alweeeeer een kwarktaart? JA alweer een kwarktaart! Maar deze kun je eten zonder schuldgevoel! (Ik wel in ieder geval….:) )

De Oreo kwarktaart waarvan ik onlangs het recept met jullie deelde, was natuurlijk geen gezond recept! Enorm lekker, maar deze moet je zeker niet te vaak maken! 🙂 Omdat ik fan ben van kwarktaart heb ik afgelopen week een gezondere variant gemaakt en meegenomen naar mijn werk, hij viel in de smaak! Dus ik durf het recept met jullie te delen 😉image2

Wat heb je nodig?

  • 2 rollen volkoren koekjes voor de bodem (of een andere bodem van bijvoorbeeld dadels, noten of speltkoekjes)
  • 100 gram roomboter of kokosolie
  • Een kilo (magere) kwark (op kamer temperatuur)
  • Verse aardbeien en blauwe bessen
  • 14 blaadjes gelatine
  • Waldenfarms strawberry syrup
  • Een springvorm en bakpapier

Géén suiker dus! En guess what? De Waldenfarms strawberry syrup bevat behalve geen suiker, ook geen calorieën, vetten, koolhydraten, gluten of conserveringsmiddelen! (ik ben fan!). Benieuwd? Check het hier!

image1

Verkruimel de koekjes in een keukenmachine of met de hand.. en meng de gesmolten boter of olie met de koekjes. Leg op de bodem van de springvorm een stuk bakpapier en vet de randen nog even goed in met boter of olie. De verkruimelde koekjes kunnen in de bakvorm, druk deze goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm vervolgens alvast even in de koelkast.

In plaats van volkoren kaakjes kun je ook nog gezondere varianten bedenken! (dadels, noten, speltkoekjes etc) Ik ben zelf van mening dat een volkoren kaakje ook prima kan, we maken ten slotte niet elke dag kwarktaart! 🙂

image3

Laat de gelatine even weken in koud water totdat de blaadjes zacht zijn. Vervolgens kunnen de uitgeknepen blaadjes samen met een klein beetje strawberry syrup in een steelpannetje op laag vuur. Laat de gelatine oplossen, let erop dat het niet gaat koken. Vervolgens moet dit weer even afkoelen.

Pureer ondertussen de aardbeien en de blauwe bessen. (je kunt zoveel toevoegen als je zelf wilt) En voeg daar naar smaak ook de strawberry syrup aan toe. Een klein deel van dit mengsel mag even in een apart bakje.. Dit kan dan als laatst bovenop de taart.. (ziet er leuk uit, hoeft niet)

De rest van het mengsel mag door de kwark heen geschept worden, gevolgd door de afgekoelde gelatine (hou hier ook een klein beetje van achter voor door de topping). Zorg dat je kwark ook op kamer temperatuur is, en de gelatine afgekoeld is anders krijg je klontjes.

Het aardbeien mengsel wat je apart hebt gehouden voor boven op de taart daar voeg je ook nog een beetje gelatine aan toe.

Het kwark mengsel kan nu in de springvorm geschept worden, gevolgd door de topping. Deze kun je met de bolle kant van een lepel goed uitsmeren over de taart.

6 uurtjes de koelkast in .. en smullen maar!!

Succes!

 

Het is bijna zover! Check hier de info & tickets!

iris fit dutchies summer tour

About The Author

Ashley Willems

27.. Verslaafd aan instagram, gek op makkelijke, snelle en gezonde maaltijden.. En sinds kort zelfs verslaafd aan sporten!

9 Responses

  1. Kelly

    hey Ashley ziet er heerlijk uit weet je toevallig hoeveel stukjes eruit een taart gaan? Of de macro’s
    Gr kelly

    Reply
  2. Naomi

    Deze gaat heel snel gemaakt worden! Klinkt echt goed 🙂 zonder schuldgevoelens genieten van een stukje taart.

    Reply
  3. Nicole

    Dit ziet er heerlijk uit! Ik wil hem dit weekend gaan maken maar vraag me af hoeveel gram volkoren koekjes je gebruikt hebt 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.