Het was wel weer eens tijd voor een nieuwe kwarktaart, toch? We gaan richting 5 december en de winkels liggen weer vol met kruidnoten. Vandaar dat ik al snel op het idee kwam om een kwarktaart met speculaas en kruidnoten te maken! Lees je mee?

taart ashley

Wat heb je nodig?

  • Een springvorm
  • 1,5 kilo magere kwark.. Ik neem altijd de allergoedkoopste met zo’n folie erop in plaats van een deksel
  • 20 gelatine blaadjes
  • 500 gram speculaas voor de bodem
  • Kokosolie (deze bijvoorbeeld)
  • Doosje bevroren kersen
  • Zoetstof naar keuze (check deze eens!)
  • Kruidnootjes voor bovenop (dit waren truffel en gewone kruidnoten)
 

 

 

Heb je alles? Hier is de how-to!

1. Zorg allereerst dat je kwark buiten de koelkast staat, deze moet echt op kamertemperatuur zijn.

2. De speculaas heb ik in de keukenmachine gedaan, toen dit fijn gemalen was heb ik daar gesmolten kokosolie bij gedaan.. ik denk ongeveer 150 gram.. Maar dat heb ik een beetje op gevoel gedaan. Als je mengsel naar jouw idee nog te droog is kun je beter nog wat kokosolie toevoegen anders heb je geen goede bodem onder je taart.

3. Bekleed je bakvorm op de bodem met een bakpapiertje en vet de randen goed in.. Daarna kan je speculaas mengsel op de bodem.. druk dit goed aan met de bolle kant van een lepel.. Zet de springvorm vervolgens even in de koelkast

4. Leg de gelatine blaadjes alvast in koud water om te weken..

5. Schep de kwark in een grote kom en voeg zoetstof toe naar keuze.. Proef even tussendoor of je de kwark al zoet genoeg vindt.. Ik zou niet onnodig veel zoetstof toevoegen..

6. De bevroren kersen kunnen alvast in de blender met een klein beetje water..

7. Knijp de gelatine uit, dit kan vervolgens in een steelpannetje met een klein beetje water op heel laag vuur oplossen.. Zorg ervoor dat het niet gaat koken! Als alle gelatine opgelost is zet je het vuur uit en laat je het heel even een beetje afkoelen..

8. Vervolgens gaat het grootste deel van de gelatine bij de kwark en een klein deel bij de gepureerde kersen.. Roer dit allebei heel goed door..

9. Nu kan eerst het mengsel van kwark op de bodem.. gevolgd door de gepureerde kersen..

10. Nu is het alleen nog een kwestie van wachten en versieren… De taart moet ongeveer 6 uur opstijven in de koelkast.

Good luck!

 

About The Author

Ashley Willems

27.. Verslaafd aan instagram, gek op makkelijke, snelle en gezonde maaltijden.. En sinds kort zelfs verslaafd aan sporten!

4 Responses

  1. Danielle

    Ziet er lekker uit, hoeveel kersen heb je gebruikt? Het staat namelijk niet in het lijstje van wat je nodig hebt?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.