De laatste paar jaar zat ik prima in mijn vel. Ik was een klein beetje aan de zware kant, maar het zat mij zeker niet in de weg. Ik genoot van feestjes, lekker (vet) eten en ik ging een aantal keer per week naar de sportschool. Ik voelde me hier een lange tijd goed bij. Totdat ik iets meer dan een jaar geleden stilstond bij deze levensstijl. Ik deed wel aan beweging, maar ik voelde mij niet echt gezond. Het zou nog maar een paar maanden duren voor een drukke periode van mijn studie aan zou breken, dus ik wist dat dat het moment was om een gezonde levensstijl te beginnen…

before april 2015

Before – April 2015

Before - April 2015

Before – April 2015

Lets begin!
Zo begon ik in april 2015 met mijn ‘fit journey’. Ik besloot de Bikini Body Guide (Wat? Check het hier!) te volgen omdat het mij een prettig schema leek om mij aan vast te houden. Ik bleef even vaak naar de sportschool gaan, maar ik was nu veel effectiever bezig. In plaats van een uur lang dwalen, voelde ik mij nu met iets meer dan een half uur zweten veel meer voldaan. Daarnaast probeerde ik in het dagelijks leven meer te bewegen: vaker wandelen dan de fiets. En meer de trap dan de lift. Ook pakte ik mijn voedingsschema rigoureus aan. In plaats van kaas, worst, wijn en bier ging ik voor meer voedzame en pure producten.

 

Sports female NL 280416 - 310916 336x280
 

Meer energie
Na ongeveer twee maanden merkte ik verschil. Mijn buik werd platter en kleding zat net even wat mooier. Maar het aller grootste verschil merkte ik in mijn energie. Ondanks dat mijn levensstijl actiever werd, had ik het gevoel veel meer energie te hebben. Het feit dat ik er sterker uit zag vond ik minder belangrijk dan dat ik mij sterker ging voelen!

robes

Nu ben ik inderdaad in de drukke periode van mijn studie (co-schappen geneeskunde) beland en ik heb mijn draai in deze levensstijl helemaal gevonden! Ik wil goed voor mijn lijf zorgen, dus ik vertrek elke dag bepakt met gezond eten naar het ziekenhuis en na werktijd kan ik niet wachten om alles eruit te zweten. Ik realiseer me dat wanneer ik het merendeel gezond eet, ik ook zeker nu en dan moet genieten van een wijntje met een kaasplankje. Dit is voor mij de perfecte balans.

Maart 2016

Maart 2016

April 2016

April 2016

 

Mei 2016

Mei 2016

 

Learnings
Een van de belangrijkste dingen die ik gemerkt heb is dat wanneer je over wilt gaan op een gezondere levensstijl of wilt afvallen, je op zoek moet gaan naar een methode die bij je past en die voor jou werkt. De één is gebaad bij een strak voedingsschema, de ander bij flexibiliteit. Ik vind het prettig om alleen een half uur keihard te sporten met de BBG, een ander houdt meer van groepslessen. Probeer te zoeken wat bij je past en wat je vol kunt houden. Zo zie ik het niet als tijdelijk ‘afvallen’ maar als een geheel nieuwe, gezonde levensstijl!

Claire volgen op Instagram? Hierrr!

 

 

Wil jij begeleiding van Fit Dutchies? Limited spots available!
Mail ons via jordi@fitdutchies.nl

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.