Laten we 3 dagen de detox van Juiz-S gaan doen was het idee, iets wat me zwaarder viel dan ik dacht. Ik heb nog nooit eerder een detox gedaan maar het idee sprak mij wel aan!
Juiz-S detox kuur

Maar wat is de Juiz-S detox nou eigenlijk? Het idee van Juiz-S is het resetten van je lichaam middels een detox sapkuur. Omdat je (bijna) geen vast voedsel eet, heeft je lichaam minder energie nodig om te verteren waardoor het zichzelf kan gaan reinigen. Het doen van een detox sapkuur zorgt voor een grote schoonmaak van de opstapeling van de gifstoffen in je lichaam. Dit geeft je de volgende voordelen:

 • Meer energie
 • Een kickstart voor een gezonde(re) levensstijl
 • Je voelt je weer gezond
 • Het verliezen van een paar kilo’s
 • Je huid gaat weer stralen
 • Nagels worden sterker, haren worden voller
 • Je voelt je helemaal opgeruimd, body & mind
 • Je slaapt ’s nachts beter
Je hebt de keuze uit 3, 5 of 6 dagen detoxen en daarnaast nog de keuze of je het alleen met sapjes doet of ‘till dinner’. Till dinner houdt in dat je s’avonds om 18.30uur 1 maaltijd mag eten welke genoemd staat in het receptenboek op de site van Juiz-S. Naast de ‘till dinner’ heb je ook een ‘all day’ variant. Dan eet je geen vast voedsel en drink je de hele dag sapjes. Je krijgt als avondeten een soep en een melkvariant als tussendoor. Ook kan je de sapjes los bestellen als aanvulling op je dagelijkse voeding.
De smaken die geleverd worden zijn:

Liquid Salad: Spinach, Basil, Beetroot en Carrot
Detox Water: Cucumber & Basil en Grapefruit & Parsley
Veggie Soup: Sweet Potato & Chili of Sweet Potato & Chili 
Nut Milk: Cashew of Hazelnut

detox kuur

De detox is 3 dagen maar 2 dagen voordat je begint is het verstandig om al te beginnen met afbouwen zodat je het lichaam voorbereid op de 3 dagen zonder vast voedsel. Voor het afbouwen kan je gebruik maken van de recepten die op de site van Juiz-S staan. Wat zeker een aanrader is want er staan hele leuke en lekkere recepten tussen!
Na de detox is het de bedoeling ook weer rustig op te bouwen. Je lichaam heeft 3 dagen (bijna) geen vast voedsel gehad, het zal dus ook weer even moeten wennen. Ook hier voor heeft Juiz-S een recepten boek samengesteld, overal wordt dus aan gedacht.
Hoe is het mij bevallen?
De week voordat ik begon kreeg ik het pakket in huis. Het pakket wordt met een speciale bezorgservice aan huis bezorgd en je krijgt vooraf een indicatie wanneer het geleverd wordt. Zorg wel dat je thuis bent want alle flesjes worden bevroren aangeleverd, ze moeten dus ook gelijk de vriezer weer in.
Wat kreeg ik allemaal? Ik zag allemaal vrolijk gekleurde flesjes in de doos, 15 stuks voor 3 dagen. 4 groente sapjes en 1 water per dag. Is dit echt alles wat ik ga ‘eten’ in 3 dagen dacht ik… Ik zag dat ik per flesje van 210ml 80cal binnen zou krijgen. Even snel rekenen en ik kwam, met de maaltijd, uit op ongeveer 800cal per dag. Schrikken! Normaal eet ik namelijk rond de 3200cal op een dag. Daarnaast krijg je nog een menukaart en een brochure met do’s en don’ts en uitleg over de detox.
detox
Dag 1: Wakker worden! Geen koffie bij het ontbijt. Eigenlijk helemaal geen ontbijt. Maar wel een glas water met citroensap en Himalaya zout. Koffie mag je namelijk niet drinken tijdens de detox maar om 9 uur mocht ik mijn eerste sapje, Liquid salad basil. Dat smaakte goed! Ik was gelijk nieuwsgierig naar de andere smaken.
Om 11 uur mocht ik de volgende: Spinach, ook weer verassend lekker. Kort daarna sloeg het honger gevoel in, eten, eten, eten, ik kon alleen maar denken aan eten maar dat duurde nog wel even!
Vervolgens nam ik om 13.00 de Beetroot en ben ik de gym in gedoken. Alleen zonder succes. Na 3 oefeningen moest ik toch echt stoppen. Ik had weinig energie en focus en stond op het punt van overgeven (sorry voor de details).
Om 15.30 had ik mijn laatste sap smaak, carrot. Alle smaken hebben wat van elkaar weg merkte ik, toch waren ze stuk voor stuk erg lekker!
Eindelijk, het is 18.30 uur, er mag gegeten worden! Ik had in het receptenboek mijn oog laten vallen op de gevulde zoete aardappel. Heerlijk was het! Ik werd er instant vrolijk van maar realiseerde me snel dat dit echt het laatste was wat ik ging eten vandaag, hierna was het alleen nog maar water, ohja, en een tarwegras shotje.
Dag 2: Hongerrr, maar we gaan door. Weer mijn glaasje water en de dagelijkse sapjes. Aan het eind van de ochtend knalde het energietekort in. Mike ben je chagrijnig, Mike ben je moe werd mij gevraagd, en bedankt he. Maar zo voelde ik me wel, moe en hongerig. Hangry… Eigenlijk heb ik deze dag ook weinig tot niets gedaan, behalve werken. S’avonds had ik een salade van courgette, (zongedroogde) tomaat, heerlijk om weer te eten! Maar het gevulde gevoel verdween alleen snel weer, met honger naar bed dus.
Dag 3: Dit is niet voor mij weggelegd. Om 15.00 uur heb ik toch echt moeten zondigen. Als ik op stond werd ik licht in mijn hoofd en was echt futloos. Ik voelde me totaal niet mezelf dus ik vond het tijd om er een eind aan te maken, sorry Juiz-S, maar ik trek het niet langer. S’avonds heb ik ook weer een gewone maaltijd gegeten. Rijst, groente en vlees, ik had het zo hard nodig.
Juiz-s detox kuur
Conclusie: Het idee van detoxen is goed. Je lichaam reinigen! De sapjes waren erg lekker en de recepten nieuwe en verfrissend. Misschien is het mij minder goed bevallen omdat het voor mij nogal een groot verschil was in calorieën. Ik had echt het gevoel dat ik mijn lichaam iets te kort deed.
Heb je een normale levensstijl, of eet je dagelijks niet zo veel calorieën als ik? Dan zou ik het zeker proberen! Ben je een bodybuilder, of ben je bezig met body builden, dan zou ik er even over nadenken. Misschien is het een idee om detox versie te maken die meer aangepast is op de ‘grotere’ sporter? Kortom, het idee is goed, alleen mijn uitvoering was minder.
Ben je benieuwd welke Juiz-S detox kuur passend is bij jouw levensstijl? 
Bekijk dan hier de website eens!
 

Sports female NL 011015 - 250615 336x280

About The Author

Mike Snijder
Blogger

Geen bodybuilder maar wel bezig met body builden. Koken vind ik leuk maar het moet niet te lang duren. 80/20 voeding. Positief en vol motivatie.

2 Responses

 1. Marvin

  Top dat je je ervaring zo uitgebreid beschrijft. Zo’n sapkuurtje is ook niks voor mij. Dat trek ik gewoon niet… moet echt vast voedsel binnenkrijgen (en genoeg ook) 🙂

  Reply
 2. Bianca

  Detoxen, volgens mij ontzettende onzin. Je lever en je nieren zijn je lichaamseigen detoxers. Verder een kwestie nadenken wat je in je mond propt en je komt al een heel eind.

  Ik geloof in evidence-based onderzoek, niet in sapjes die wat claimen, zonde van je 3 dagen…

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.