In januari plaatste Jennie een super leuk artikel op haar blog waarin ze liet zien hoe zij een sportkalender had gemaakt. Ze kocht een kalender in de winkel en plakte hier motivatieplaatjes en quotes op met daaronder een balkje waarin ze haar progressie bij hield. Op de dagen dat ze had gesport plakte ze een sticker met als doel om aan het einde van de maand zoveel mogelijk stickers te hebben verzameld. Super leuk en handig!

Helaas kon ik toen geen leuke egale witte kalender meer vinden om wat motivatieplaatjes en quotes op te plakken. De winkels lagen alleen nog maar vol met honden en katten kalenders waardoor de buikspieren en food plaatjes omringd zouden worden door een stel katten. Dat gaan we dus niet doen! Ik besloot om het maar te laten voor wat het was…
Motivation needed!
Nu het nieuwe jaar er weer aankomt en iedereen weer vol motivatie aan de slag gaat met zijn/haar doelen kwam die kalender toch weer opduiken in mijn hoofd. Ik besloot om er dit keer zelf eentje te maken zonder een bestaande kalender. Wachten tot januari om aan je doelen te beginnen is uitstellen van gedrag en waarom zou je wachten tot januari als je ook al eerder kunt starten met het behalen van jouw doelen? Ik maakte een kalender die van start gaat op 1 december. Let’s do this!

fd kalender

 

Maar wat kun je nou precies doen met die kalender?
Ik heb deze kalender gemaakt om mijzelf gemotiveerd te houden door middel van stickers. De bedoeling is om op iedere dag waar ik tevreden over ben gericht op mijn sport- en voedingsdoelen een groene sticker te plakken. De dagen die iets minder gaan krijgen een oranje sticker. Denk hierbij aan een dag waarop je training super ging, maar het eten wat minder. De slechte dagen krijgen een rode sticker. De dag waarop ik een cheat mag of een ‘cheatday/refeeddag’ heb krijgen een sticker van bijvoorbeeld een cupcake of iets anders.

Aan het einde van de maand wil je natuurlijk de kalender vol hebben met groene stickers zodat je de maand tevreden en vol motivatie af kunt sluiten. Bij de volgende maand vul je dan jouw nieuwe metingen in en kun je weer opnieuw knallen om een maand te krijgen vol met groene stickers. Een maand vol met rode en oranje stickers is natuurlijk niet leuk!

fd kalender 2

Ik heb van deze kalender een echte Fit Dutchies kalender gemaakt en om jullie heel wat plak en knipwerk te besparen heb ik er een printable PDF bestand van gemaakt. Mocht je deze kalender ook super graag willen om jouw progressie bij te houden, dan kan dat!

De printable PDF versie van deze leuke Fit Dutchies kalender kost €2,99. Je hoeft hem dan alleen nog maar te printen en er een ringband met een hangertje of er een touwtje doorheen te halen en klaar! Je kunt hem ook vastklemmen aan een klembord zoals ik heb gedaan.

Zorg dat de stickers klaarliggen en je bent klaar om jouw doelen te behalen!

 

Je kunt de Fit Dutchies kalender hier bestellen!

About The Author

Jill Nijhof
Blogger

21 jaar oud en gek op fashion, sport en voeding. Ik geef je een kijkje in mijn fitjourney en schrijf daarnaast fashion artikelen vol leuke outfit tips

13 Responses

 1. Kenza

  Wauw wat een gaaf idee zeg! Ik probeerde altijd mijn sportprestaties in mijn normale/schoolagenda te proppen. Wordt een zooitje en is absoluut niet overzichtelijk. Leuk om een kalender alleen voor sporten en voeding te hebben. Denk dat dit mij gaat helpen gemotiveerd te blijven, zeker met al die mooie en motiverende foto’s erbij. Ik krijg gewoon zin in gezond eten en sporten als ik ernaar kijk. Top!

  Reply
 2. Fenna

  Ik heb helaas ook geen mail gehad, vandaag besteld maar misschien nog even geduld hebben?

  Reply
 3. Jantine

  Ik heb helaas ook geen mail gehad, gisteravond besteld maar misschien nog even geduld hebben?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.