Veel mensen die dit artikel lezen herkennen het moment. Er komt een belangrijke sportwedstrijd aan waar jij je optimaal op wil voorbereiden zodat je de ultieme prestatie kan leveren op het ‘moment suprême’.  In deze blog kun je een aantal tips vinden die ervoor kunnen zorgen dat jij beter voorbereid aan de wedstrijd begint dan ooit.

Tip 1: let op je voeding

Voeding speelt een grote rol in je uiteindelijke sportprestatie. Je lichaam heeft nou eenmaal een bepaald aantal stoffen en vitamines nodig. Het is afhankelijk van de type sport die je gaat uitoefenen, welke voedingsstoffen je lichaam nodig heeft. Zorg er daarom voor dat je van tevoren goed uitzoekt wat echt niet mag ontbreken in jouw voedingsschema.

Tip 2: trainingen combineren met rust

Vaak ben je geneigd om voor een belangrijke wedstrijd veel te trainen, zodat je lekker zelfverzekerd aan de wedstrijd kan beginnen. Dit is een erg goede eigenschap, maar zorg er wel voor dat je de juiste combinatie zoekt tussen rust en training. Als je teveel traint, kan het namelijk averechts werken en is je lichaam juist vermoeid wanneer je aan de wedstrijd begint.

Tip 3: nachtrust

Het is eigenlijk een aanvulling op het vorige punt, maar wel erg belangrijk! Een goede nachtrust is van groot belang voor een goede sportprestatie. In de nacht heeft je lichamelijk namelijk de mogelijkheid om te herstellen, gebruik deze dan ook! Als je dan eenmaal slaapt, is het ook fijn om wat langer uit te slapen in plaats van vroeg wakker worden door de lichtinval. Kies daarom bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn of een plissegordijn van Veneta.com.

Voor iedere sporter zijn deze tips van toepassing, alleen de mate waarin je het moet toepassen hangt af van welke type sport je uitoefent en op welk niveau je dat doet. Zorg er dus voor dat je de ideale combinatie vindt die bij jou past!

Wat is volgens jou de ideale voorbereiding op een belangrijke sportprestatie?

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

Leave a Reply

Your email address will not be published.