De tijd van kerst en oud & nieuw is weer voorbij en we beginnen dan ook weer massaal met onze goede voornemens voor 2020. Ik mis oliebollen altijd enorm en waagde een poging om gezondere kwarkbollen om te toveren tot Ísey Skyr-bollen. Lees snel verder!

Wat hebben we nodig?

  • +- 340 gram Ísey Skyr vanille (dit zijn twee kleine bakjes)
  • 100 gram magere Franse kwark
  • 2 ei-eiwitten
  • 5 el honing
  • 250 gram speltmeel
  • 30 gram bakpoeder
  • 15 gram (gesmolten kokos)olie
  • Snufje zout
  • Rozijnen of krenten indien gewenst

Hoe maken we dit eigenlijk?

  1. Zelf heb ik dit recept gemaakt met behulp van een Airfryer, maar in een oven heb je net wat meer plek als je het niet in delen wil doen. Mocht je een oven gebruiken dan verwarm je deze voor op 180 graden.
  2. De rozijnen die ik heb gebruikt heb ik eerst laten wellen in warm/net gekookt water. Minuut of vijf is meer dan genoeg!
  3. Scheidt het eigeel van het eiwit van twee eieren.
  4. Meng het bakpoeder, de speltbloem en het snufje zout in een kom samen.
  5. Mix de magere Franse kwark, kokosolie, ei-eiwitten en de Ísey Skyr vanille in een grote kom.
  6. Vervolgens mix je beide kommen samen tot een glad geheel. Mocht je rozijnen/krenten willen toevoegen dan kan dit nu.
  7. Kneed een aantal bolletjes en leg deze op de bakplaat waar je al een laagje bakpapier op hebt gelegd. Kleintje bolletjes zijn sneller klaar, maar daar ben je vrij in. Ik heb ze ongeveer 7-10 minuten gebakken en heb af en toe even gekeken of alles goed ging.

Vanuit ons een heel fijn 2020 gewenst en tot snel!

 

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

Leave a Reply

Your email address will not be published.