Nadat ik net een paar dagen thuis ben uit Frankrijk, mag ik alweer mijn koffers pakken voor Oostenrijk. Ik ga weer op reis! YEAH. Maar dit keer naar het mooie Schladming Dachstein (hier dus!) in Oostenrijk.

iris oostenrijk

In Frankrijk heb ik de Alpe D’Huez beklommen. Echt een ge-wel-di-ge ervaring was dat. Onwijs uit mijn comfort zone gestapt en gewoon even een berg van 14 km, 1860 hoogtemeters, 21 bochten beklommen in 1 uur en 21 minuten op mijn mooie fietsje! (wel in het roze natuurlijk ha-ha).

Ik was nog nooit eerder in de bergen geweest maar ik ben heeel blij dat ik weer terug ga. Ik voelde mij ontzettend fijn daar, je ziet de mooiste natuur, fantastische uitzichten en je kunt veel verschillende sporten in de frisse, schone buitenlucht beoefenen.

Doordat ik veel heb gefietst in de bergen, maar ook een flinke klim hardloopsessie heb gedaan en het weer elk moment kan om kon slaan weet ik nu goed wat ik weer mee moet nemen naar Oostenrijk.

 

Shoppen
Ik ben daarom snel naar Intersport (hier online!) gegaan om mij éxtra voor te bereiden, wat ik miste nog een aantal belangrijke items voor in de bergen! Voor fijn advies en alle mogelijke materialen kon ik daar gelukkig terecht.

Allereerst dit mooie jacket van McKinley! Yeah. Roze haha! Heeeel fijn als je ook goed tegen wind en regen bent beschermd.

jas iris

Een stevige tas (Deuter) waar ik bijvoorbeeld mijn arm- en beenstukken in kan doen, een regenjack (het weer is erg veranderlijk), aluminium dekentje, verlichting, extra eten(JA dat heb je écht nodig), bidons met water maar ook mijn mobiel voor noodgevallenen foto’s natuurlijk! Ik had veel laagjes aan ivm vocht (Craft t-shirts), maar ook omdat ik dan ook makkelijk iets aan- of uit kon trekken.

iris deuter

 

Ook gaat mijn Polar horloge weer mee, maar ook voldoende energy bars (Cliff bars mmm) en mijn favoriete eiwitrepen van Orangefit!

In Frankrijk dacht ik dat ik wel even op mijn sneakers wat bergen kon bewandelen tijdens een gezellige wandeling. Mooi niet haha! Dus ik was opzoek naar schoenen voor alle ondergronden. Bij Intersport heb je het Fit for Feet meetsysteem, waarbij je persoonlijk op maat gemaakt schoenadvies krijgt via een voetscan. Én ik haalde speciale wandelsokken van McKinley, wat ik wil gééén blaren meer haha!

Ik wil jullie inspireren om ook tijdens jouw vakantie lekker er op uit te gaan. Sitting is killing hé (check deze blog eens) en we zijn gemaakt om buiten te zijn toch?! Ik had energie voor 10 tijdens mijn outdoor vakantie. Hoe zou dat nou komen haha… (iets met niet te lang achter de computer zitten?).

In deel 2 van deze blog kun je binnenkort meer tips voor jouw uitdagende en super actieve outdoor vakantie vinden! Hoe kun je je nou het beste voorbereiden? En waarom moet je gewoon is een keer voor een heerlijke outdoor vakantie kiezen?!

Liefs,

Iris

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

Leave a Reply

Your email address will not be published.