Voor wie meer wil weten over Fit Dutchies, leest de interviews met onze teamleden. Dit keer in the picture: Tirza. Ook wel bekend als @foodzbytirza

FullSizeRender (3)

Als ik aan Tirza denk, denk ik gelijk aan franjes, ringen en blousjes met toffe printjes. Je hebt echt helemaal je eigen stijl! Toch?
Haha, ja, en wat leuk en lief om te horen! Je zou op zich best kunnen zeggen dat pocahontas mijn idool is, behalve dat zij zulk prachtig lang bruin haar heeft. Ik vind inderdaad heel veel met franjes, veren, turquoise en drukke printjes leuk, maar toch ben ik daarin heel erg kieskeurig… Het liefste winkel ik dan ook in tweedehands winkels of op vlooienmarktjes zodat je echt iets unieks kunt kopen waar alleen jij in rondloopt (en omdat het meestal niet zo duur is, haha)!

Die stijl lijkt ook op je Instagram account terug te komen. Je hebt altijd super kleurrijke foto’s. Echt à la Tirza dus. Zou je ook zo’n kunstwerkje maken van je eten als het niet op Instagram geplaatst zou worden?
Voordat ik met mijn account @foodzbytirza begon was ik daar natuurlijk helemaal niet mee bezig maar ik moet zeggen dat het me ergens ook wel een stuk bewuster maakt van wat ik eet! Ik probeer gevarieerd te eten en dat is ook niet altijd even gemakkelijk, maar toch vind ik het niet erg om er extra tijd in te stoppen. Daarnaast vind ik het er ook gewoon lekkerder uitzien, een mooi opgemaakt bord. Ik heb dan ook meteen zin om mijn bord in het duiken na het maken van de ‘perfecte’ foto, en zelfs dat lukt mij nog niet altijd. Toen ik begon met het maken van foto’s van mijn eten discussieerden mijn broer en ik altijd over de compositie van de foto en het verschil in hoe we onze borden hadden ‘gepresenteerd’. Ik denk dat ik inmiddels met zekerheid kan zeggen dat ik daar als vrouw zijnde beter ik ben, haha!

FullSizeRender (2)

Over eten gesproken, wat is nou echt je lievelingseten? Zeg maar, waar ik jou echt voor wakker kan maken ‘s nachts?
Whaaaa dat vind ik een lastige omdat ik eigenlijk alles lekker vind, maar als ik echt moet kiezen dan zeg ik Indonesisch eten. Ik ben hier thuis mee opgegroeid en omdat mijn oma en moeder vaak Indonesisch kookten en het hele huis dan ontzettend lekker rook, zou ik hier ’s nachts echt wel heel blij van worden! Het liefste eet ik een goed gevulde Gado Gado met een pittige saus, saté, sambal goreng peteh of zelfgemaakte soto ayam of obloh obloh. Daarnaast hou ik onwijs veel van sushi, chocolade en ijs! En aangezien ik daar dus ook nooit nee tegen zeg, eet ik in de zomer dus letterlijk bijna iedere dag ijs (oeps). Maar ik hou ook van kaasjes en chips, en snoepjes en koekjes, en andere wereldkeukens…

Ondanks dat je een echte fit dutchie bent, zie ik niet super vaak sportfoto’s voorbij komen. Is dat niet je ding?
Jawel hoor! Maar sinds ik ben gestopt met korfbal een aantal jaar geleden ben ik een beetje aan het zoeken naar een sport die ik echt met plezier doe en dat vind ik ontzettend moeilijk. Ik ben zo gewend geweest aan het ritme van twee keer per week ’s avonds trainen en in het weekend een wedstrijd dat ik mijn draai niet kan vinden in de sportschool, hardlopen of bijvoorbeeld het (half) volgen van de BBG van Kayla Itsines. Ik ben bang dat ik sporten in teamverband leuker vind dan in mijn eentje en dat zorgt er helaas wel voor dat ik weinig motivatie heb om te sporten, terwijl ik natuurlijk wel weet dat het hartstikke gezond is voor je! Ik hoop hier dan ook snel een oplossing voor te vinden.

Je hebt net je bachelor Healthcare afgerond, gefeliciteerd! Maar je begint alweer gelijk aan een nieuwe opleiding. Wilde je nog niet beginnen aan het werkende leven?
Ja whoeeee ik ben ook mega blij dat ik eindelijk klaar ben! Ik was van plan om fulltime te gaan werken maar ik ben er gewoon nog niet aan toe. Daarnaast was ik bang dat als ik een te lange pauze van ‘niet-studeren’ zou nemen ik er dan geen zin meer in zou hebben. Bovendien wilde ik de opleiding Orthomoleculaire Geneeskunde en Voedingsleer al een tijd lang doen dus ben ik er zeker van dat ik hiermee de kans op een betere baan vergroot en dan ook iets kan gaan doen waar ik mijn gevoel in kan leggen! Ik wil hierna eigenlijk nog meer studeren en nooit werken, kan dat misschien ook?

FullSizeRender (4)

Op snapchat zie ik je vaak in een Albert Heijn pakje voorbij komen, volgens mij ben jij de leukste caissière van de hele winkel! Krijg je nooit honger als je al dat eten heel de dag voorbij ziet komen?
Haha nou moet ik zeggen dat ik daar dus helemaal geen last van heb. Ik moet ook toegeven dat ik eigenlijk bijna nooit meer achter de kassa zit maar achter de servicebalie sta om andere werkzaamheden uit te voeren! En van tabak en babyvoeding krijg ik nou niet echt trek, haha. Bovendien eet ik genoeg voordat ik moet werken en neem ik altijd eten mee voor in mijn pauze. Ik vind het leuker om stiekem te kijken wat mensen zoal kopen en me dan voor te stellen wat ze die avond zullen gaan koken. Ik heb natuurlijk wel de neiging om me er soms mee te bemoeien, maar dat doe ik nu alleen nog maar bij collega’s (sorry guys), haha.

About The Author

Esmee Trouw
Blogger

Fitness en gymnastics junkie, food lover, running en yoga newbie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.