Voor wie meer wil weten over Fit Dutchies, leest de interviews met onze teamleden. Dit keer in the picture: Suzanne. Ook wel bekend als @fitgirlsuus. Één van de meeste dedicated fitgirls die ik ken, terwijl ze iets heel anders doet dan ik. Namelijk: de guides van Kayla Itsines! 

FullSizeRender (4) - kopie

Ik ken je eigenlijk echt pas sinds een jaar, ik kwam je even gedag zeggen toen je met Chris (@fitgirlchris) bij Sumo was in Rotterdam. Je woont zelf in Groningen, merk je veel verschil tussen deze twee steden?
“Ja absoluut, je merkt dat Rotterdam echt een ‘grote’ stad is. Wat dat betreft loopt Groningen een beetje achter in alles, vooral op het gebied van fashion, food en trends. Zo merk ik bijvoorbeeld heel erg dat de gezonde eettentjes in Groningen nu pas komen terwijl je in Rotterdam een Markthal vol hebt. Wat dat betreft zijn Groningers echt nuchter en moeten eerst zien dat iets werkt voordat ze er zelf aan durven te beginnen.”

Denk je dat dit ook terugkomt in de hele sport trend? Is dit sterker in de randstad dan in het hoge noorden?
“Ja, dat durf ik wel te zeggen. Sowieso een gezonde leefstijl lijkt in de randstad veel meer geaccepteerd en geïntegreerd in de maatschappij dan in het hoge noorden. Gelukkig merk je dat het steeds meer komt! Ik kom al steeds meer meiden tegen in de sportschool die weten wie Kayla Itsines is of die het zelf volgen! Ook CrossFit is tegenwoordig een begrip in Groningen en merk je dat mensen er steeds bewuster gaan leven. Dit lijkt in bijvoorbeeld Rotterdam al veel meer gaande.”

Over Kayla Itsines gesproken, jij  bent denk ik één van haar grootste fans. Ze volgt je zelfs op Instagram! Toch had ik zelf tot een tijdje terug nog nooit van Kayla Itsines gehoord. Hoe ben je erop gekomen om haar BBG te volgen in plaats van crossfit of fitness?
“Ik merkte dat crossfit niet paste bij mijn lichaam. Voordat ik in 2013 weer begon met sporten heb ik door een verkeerde diagnose thuis gezeten en kon ik nauwelijks het huis uit komen. Toen later bleek wat er daadwerkelijk aan de hand was, trok ik al gauw de hardloopschoenen aan. Ik zocht naar iets anders en begon met crossfit omdat ik dit voorbij zag komen op internet. Helaas moest mijn lichaam hier zo van bijkomen, dat mijn herstel echt dagen lang duurde. Dit was eigenlijk te veel gevraagd voor mijn lichaam toen.
Op Instagram kwam ik accounts tegen van meiden die het programma van Kayla Itsines volgden, ik ben Kayla zelf toen gaan volgen en was fan. Ik ben hier zelf in januari mee gestart en doe dit tot op de dag van vandaag nog! Inmiddels heb ik haar eerste guide twee keer afgerond en ben ik nu bezig met haar tweede guide, waarbij ook echt weightlifting aan te pas komt.”

FullSizeRender (6) - kopie
Op dit moment ben je ook nog druk bezig met het afronden van je opleiding in Personal Training. Is dit het beroep waar je vroeger als klein meisje van droomde?
“Als klein meisje wou ik eigenlijk altijd zuster worden, dit is er helaas nooit van gekomen. Maar ik kan wel zeggen dat ik in de sport mijn passie echt heb gevonden. Van kleins af aan help ik graag mensen. Ik wil ook dat zij met een goed gevoel weer bij mij weg gaan. Het maakt me niet uit hoe lang dat duurt! Daarom wil ik een lifestyle coach worden. Meer dan alleen een personal trainer die een sportschema uitschrijft. Je zou het kunnen vergelijken met ‘Made’ het televisieprogramma op MTV. Ja, als het echt zou moeten sta ik om 4 uur ‘s nachts bij iemand op de stoep om hun dromen waar te maken.”

Ik zie altijd onwijs veel schoenen, sportkleding en andere accessoires van Nike voorbij komen. In wat voor outfit kunnen wij jou buiten de sportschool vinden?
“Uhh, in sportkleding? Haha, ik moet heel eerlijk zijn dat dit met mijn studie natuurlijk heel makkelijk gaat. Maar meestal hou ik het lekker simpel. Een spijkerbroekje, leuk shirt en een paar sneakers. Maar als de gelegenheid er is draag ik ook zeker wel een mooie jurk en hakken.”

Als fitgirl ben je natuurlijk elke dag bezig met een “gezond” eetpatroon. Maar wat is nou eigenlijk écht je lievelingseten?
Eigenlijk vind ik dit helemaal geen leuke vraag, want ik hou gewoon van lekker eten! Maar wel vooral lekker én gezond eten.  Zo ben ik dol op dadels, wel alleen die van ‘Yogi & Yousef’, maar als ik dan toch echt iets moet kiezen, dan ga ik voor havermout! De tijd van sushi is voor mij geweest.

FullSizeRender (5) - kopie

Wat moeten we echt weten over Suzanne wat de volgers van Fitgirlsuus niet weten?
“Dat ik bezig ben met iets heel groots en ik het zelf super spannend vind, maar dol e enthousiast ben. Nog eventjes geduld, maar stay tuned!”
Volg Suzanne ook op Instagram! (@fitgirlsuus)

Door: Esmee Trouw

 

Heb jij hem al!?

fit dutchies tee fitmetmarit

Heb jij onze tee al? Hier nu tijdelijk voor maar €9,99!

About The Author

Esmee Trouw
Blogger

Fitness en gymnastics junkie, food lover, running en yoga newbie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.