Ik ken je eigenlijk alleen maar als een van de meest fitte meiden van Instagram. Toch ben je ooit ook ‘niet-zo-fit’ geweest. Wat zorgde voor die omslag? 
De grote omslag was dat ik niet meer lekker in mijn vel zat. Ik was niet blij met wat ik zag in de spiegel, ik voelde me te dik, niet fit, ongelukkig en dit maakte mij steeds meer onzeker. Hier wilde ik vanaf. Ik was niet gelukkig met mezelf en dat straalde ik daardoor ook uit. Ik merkte dat dit mij met verschillende dingen in de weg zat. Ik kon niet de persoon zijn die ik wilde en besloot daarom mijn levensstijl te veranderen. De beste beslissing ooit!

IMG_5263

Hoe ziet een normale dag voor jou eruit?
Een normale dag in het leven van Yvonne is eigenlijk niet zo bijzonder. Vaak begin ik mijn dag in de sportschool. Ik ben een echte ochtend sporter en sta hier dan ook liever heel vroeg voor op, dan dat ik in de avond nog moet. Kunnen jullie waarschijnlijk aan mijn vroege foto’s op Instagram (@fitfoodhealthyvonne) wel zien. Heerlijk om wakker te worden en daarnaast krijg ik super veel energie van mijn trainingen.

Dit zorgt er altijd wel voor dat ochtenden bij mij heel chaotisch verlopen. Na de training is het altijd rennen vliegen naar huis om vervolgens snel te douchen, te eten, om te kleden, maaltijden bij elkaar te rapen en hup weer klaar te maken om op de fiets naar het station te gaan. Vanaf hier ga ik met de trein naar mijn school in Den Haag. Ik zit, zoals de meeste wel weten, in mijn derde jaar van de opleiding Voeding en Diëtetiek. Vaak heb ik niet hele dagen school en volg ik dus een paar lessen per dag. Gelukkig is dit allemaal prima te combineren met mijn levensstijl.

Na school doe ik vaak wat dingetjes thuis. Schoolwerk, mijn eigen blog; FitFoodHealth, mijn hondje uitlaten, boodschappen, mealpreppen, eten, heel veel thee drinken.. nog meer eten en zo wisselt zich dit een beetje af. Avonden gaan bij mij altijd snel voorbij. Ook omdat ik vrijwel altijd vroeg naar bed wil. Ik weet dat ik dit nodig heb, omdat ik altijd vroeg train en omdat het goed is voor het herstel van mijn spieren. Echt tv kijken, zoals de meeste mensen, doe ik ook niet. Vaak zit ik op mijn laptop, lees ik een tijdschrift of kijk ik trainingsfilmpjes op Youtube. Dit motiveert mij enorm. Rond 10 uur lig ik dan ook altijd gepoetst en al, echt wel in mijn bedje. Ik werk nog even aan mijn (oeps) Instagram verslaving en daarna gaat het licht uit.

FullS

Net als bijna dagelijks trainen, is het letten op je voeding ook heel belangrijk voor je. Hoe zorg jij er voor dat je niet altijd voor de makkelijkste opties kiest maar echt uitgebreid de tijd neemt voor jouw ‘mealplan’?
Dat is puur tijd maken voor het voorbereiden van je maaltijden. Vaak hebben mensen een excuus dat ze hier geen tijd voor hebben, maar het is maar net waar jou prioriteiten liggen. Ik plan minimaal drie dagen in de week om een uur maaltijden voor te bereiden. En geloof me, in een uur kun je heel wat eten maken hoor. Dit doe ik bewust, omdat ik weet dat ik gelukkiger wordt van mijn eigen eten en ik niet graag buiten de deur eet. Ik heb bepaalde doelen, wil graag blijven zoals ik nu ben, en gezond eten hoort daar gewoon bij. Voor mij is het de normaalste zaak van de wereld. Daarnaast zie ik het ook echt niet als een dieet en geniet ik van mijn eigen gemaakte maaltijden.

Hoe zit dat dan bij jou thuis, want je woont nog bij je ouders. Hebben zij dezelfde levensstijl als jij? 
Yes, klopt. Ik woon nog thuis bij mijn ouders. Zij hebben zeker niet dezelfde levensstijl als ik, alhoewel ik moet zeggen dat ze ook aardig ‘healthy’ zijn. Vooral mijn moeder is ook veel bezig met gezonde voeding, doet ook drie keer in de week aan krachttraining en kan niet leven zonder havermout, eiwitshakes en pindakaas. Zelfs My Fitnesspall is haar beste vriend, haha.  Ik moet dus zeggen dat ik aardig wat invloed heb. Wel zijn ze veel minder extreem en kunnen ze veel beter als ik genieten van een wat ‘ongezondere maaltijd’. Wel vind ik het heel fijn dat ze mij hierin steunen, en ik vind het super leuk om te zien dat het ook hun gezond en gelukkig maakt.

11903905_1634621320110984_1572274820578583925_n

Je bent vrijgezel, is het voor jou belangrijk dat je vriend ook fit is en jou stimuleert op het gebied van fitness en voeding?
Ja, ik vind dat zeker een belangrijk onderdeel. Ik hou van mannen die goed voor zichzelf zorgen en voor mij valt gezond eten en sporten daar wel onder. Het is geen must dat een man mega gespierd is, maar ik moet zeggen dat ik niet zou kunnen leven met iemand die mijn levensstijl niet begrijpt. Het is nou eenmaal wie ik ben en wat ik leuk vind. Als de ander dit niet begrijpt zal het denk ook nooit heel goed werken. Daarnaast is het natuurlijk nog veel leuker als je samen deze passie kan delen.

Ohja, wat ik ook altijd leuk vind om te weten.. Als je nou voor de rest van je leven nog maar één gerecht mocht eten, wat zou het dan zijn? 
Oehh.. dit vind ik een hele moeilijke vraag. Ik heb namelijk eigenlijk niet echt een bepaald favoriet gerecht. Gerechten die buiten mijn mealprep vallen zijn namelijk al gauw intens lekker. Als ik dan toch iets moet kiezen, dan ga ik voor sushi! De ultieme cheatmeal. Of Ben & Jerry’s, is dat ook een gerecht?
Tuurlijk, Yv 😉 !

Naamloos

 

 

Laatste tip dan!

Gebruik kortingscode ”Fit Dutchies” en ontvang nu nog 30% korting!
PS. plus 100% niet goed, geld terug garantie!

Klik hier voor meer informatie en een preview!

banner fitchef

About The Author

Esmee Trouw
Blogger

Fitness en gymnastics junkie, food lover, running en yoga newbie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.