Tegenwoordig heeft bijna iedereen een account en het aantal gebruikers stijgt nog steeds. Een overload aan hashtags, foto spam, inspirerende teksten, lieve berichtjes.. Je kunt het er allemaal iedere dag vinden.

Zeker onder de fitness en gezondheidsgoeroes is het echt een dingetje. Natuurlijk alleen maar leuk dat zoveel mensen actief zijn en zich ermee bezig houden. Het is echt een uitgegroeid tot een communicatie platform, waar je elkaar kan motiveren en inspireren op elke mogelijke manier.

Ook ik hoor bij de verslaafde instagram fam! Verslaafd kun je het ondertussen wel noemen en ik weet dat ik niet de enigste ‘fitdutchie’ ben die dit beaamd. Ik plaats dagelijks foto’s waarmee ik mijn levensstijl deel en mijn blog promoot. Daarnaast ben ik natuurlijk actief voor Fit Dutchies! Dit doe ik met veel plezier en omdat ik het leuk vind. Zonder Instagram hadden ‘wij’ als Fit Dutchies zelfs niet eens bestaan!

yvonne instagram 2

Kortom; instagram is best wel heel erg gaaf.

Dus wat is er nou mis met Instagram?

Je leert nieuwe mensen kennen, het is een leuke bezigheid, het opent nieuwe deuren, je ziet mooie foto’s en daarnaast kun je nog eens leuk meekijken in het leven van een ander. Heeeeeel interessant. Klinkt leuk allemaal, maar dat Instagram kan op sommige manieren ook teveel aandacht krijgen. Het is bijna een schande als je een dag geen foto plaatst.

Het actief zijn op instagram is namelijk best een belangrijk onderdeel wil je veel volgers krijgen en een beetje gezien worden. Dit vraagt veel tijd, maar ook veel aandacht en dus energie.

Denk maar eens even na over dit voorbeeld van een food pic:

 1. Ten eerste moet je misschien wel een recept bedenken. Je rent de keuken in en gaat het maken. Vervolgens hoop je dat het gelukt is, anders kun je weer opnieuw beginnen en is het plan voor een mooie foto mislukt.
 2. Is het recept wel gelukt dan kun je beginnen aan de afwerking.
 3. Afwerking? Haha ja, het recept alleen is niet genoeg.
 4. Je schiet 100 foto’s (ondertussen is je heerlijk warme bananenbrood koud) om vervolgens de mooiste eruit te pikken. Je pakt je telefoon, gaat op instagram, plakt er een mooie tekst bij, gooit er een mooie filter overheen en plaatst de foto.
 5. En ohja..vergeet de hashtags niet! Ook een raar iets eigenlijk maar dat terzijde…

Voor die ene foto ben je heel wat tijd verder en uiteindelijk zit je daarna nog een uur te scrollen om te kijken wie en hoeveel mensen het liken/reageren. Ook al geldt dit natuurlijk niet voor iedereen, ik weet zeker dat dit herkenbaar is. Natuurlijk helemaal niks mis mee. Als je er plezier aan beleefd moet je het lekker blijven doen.

Ik doe ook gezellig mee, maar bedenk wel dat het ook niet erg is als je even je telefoon weg legt. Nieuwe updates verdwijnen niet en ook je volgers zullen trouw blijven na een #ikuploadvandaaggeenfotodag (om maar even in de hashtag trend te blijven).

Misschien iets om over na te denken, want ik merk dat de hype misschien een iets te belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven begint te worden. Er is zoveel meer dan alleen social media..

Wat is jullie mening hierover? Ik ben benieuwd..

En heb jij nou nog niet genoeg mensen om te volgen? @fitdutchies mag natuurlijk niet ontbreken;)

//instagram.com/p/4hWUgESaPB/?taken-by=fitdutchies

 

About The Author

Yvonne van Haastregt
Blogger & Coach

Studente Voeding en Diëtetiek, Gym addict, Weight lifter, Clean food, Runner en Health lover. Neem een kijkje in mijn levensstijl en raak geïnspireerd!

2 Responses

 1. Danielle

  Ik denk inderdaad dat sommige mensen veel te ver gaan als het gaat om foto’s op IG. Als je eten nu voor de 4e keer deze week koud is geworden is het denk ik tijd om je feed even met rust te laten ;)!

  Reply
 2. Marvin

  Ik vind Instagram hartstikke leuk, maar zelf ben ik niet zo actief. Ben niet echt van het ‘foto’s maken’ en vind mezelf nooit goed staan op foto’s… Dus ik kijk meer dan ik zelf post!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.