Wanneer startte mijn fit journey?

Met het sporten ging het ook af en aan goed, dan trainde ik weer 4 dagen in de week en dan trainde ik zo weer een maand niet. Als ik zag dat het sporten of het diëten een beetje had geholpen, vond ik het wel weer best. Wat ik dan deed? Slapen in plaats van sporten! Op een gegeven moment ging ik op de weegschaal staan en woog ik 78 kilo (ik ben 1,75 lang), dit was in september/oktober 2013. Hier schrok ik best wel van en ik wilde wat veranderen voordat ik naar de 80 kilo ging. Ik ging mij toen ook verdiepen in superfoods en samen met mijn moeder at ik deze ook regelmatig.

 

ilja front

Instagram als inspiratie

Toen ik erg actief was op instagram , en dus ook veel fitgirls volgde,  haalde ik daar mijn motivatie uit. Ik wilde ook die toning en lijnen die zij hadden! Ook begon ik weer met hardlopen en dit gaf echt resultaat! Ik woog na een aantal weken 74 kilo, het ging dus weer de goede kant op.

Doordat ik het erg druk had met mijn tentamenweken in oktober van dit jaar kon ik niet veel naar de ilja fit dutchiessportschool, wel kon ik vaak een half uurtje gaan hardlopen. Doordat ik dus minder spieren trainde, maar wel mijn cardio deed vlogen de kilo’s er af! Ook heb ik mijn eetgewoonte veranderd. Het is geen dieten meer, maar een lifestyle change.  Dit is naar mijn mening eigenlijk het enige wat echt helpt op de lange termijn!

Ik heb nu veel koolhydraten geschrapt, dit betekent dat ik weinig tot geen pasta, rijst, aardappelen of brood eet. Ik eet nu ‘ s avonds een lekkere salade of groente met vis of vlees. Sommige mensen vinden dit soms vreemd maar ik voel me er erg goed bij.:) Wat bij mij ook zeker helpt is dat ik mijzelf af en toe ook wat lekkers gun, hierdoor ga ik veel minder stiekem eten. Af en toe een pizza of een patatje is dus helemaal niet erg! Denk dus ook niet dat dit een hele week hard werken verpest..

En nu?

Sinds half november ga ik weer vier keer per week naar de sportschool. Ik zit nu op mijn ideale gewicht, 68 kilo! Ook is mijn vetpercentage van 33% naar 22% gegaan. Ik wil nu weer spiermassa aanmaken en merk dat ik ook snel mijn spieren ga zien als ik een tijdje goed train. Daar haal ik nu ook veel motivatie uit om verder te gaan!

Mijn motto is altijd: Work for the body that you want, while you love the body that you have!

Dit heeft bij mij een tijdje geduurt maar ik kan nu in ieder geval in de spiegel kijken en trots zijn op wat ik zie!

 

ilja 4

 

 

banner ebook new

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.