Yes! 19 januari stap ik samen met mijn zusje het vliegtuig in om een paar weken bij onze broer te vertoeven in Manila, de Filipijnen. Hij woont daar sinds een tijdje samen met zijn Filipijnse vriendin en behoren daar samen tot een famous pageant couple (ja echt, van die modelverkiezingen en shit) en kennen dus de stad op hun duimpje. Hij is inmiddels een stuk ijdeler dan ik. Ik mocht dan ook alleen bij uitzondering en hoge nood gebruik maken van zijn wenkbrauwpenseeltje op vakantie (…)

Naast het uitzoeken van de perfecte vliegtickets (jeetje, daar kun je een hele opleiding aan wijden) en het bedenken wat je mee gaat nemen, stond er ineens veel meer shit op mijn to-do list:

Foto travel

 

 

 • Een paspoort? Die van mij was verlopen, dus ik moest er zo snel mogelijk een aanvragen. Bijkomende pasfoto’s hoorden daar natuurlijk ook bij. Gelukkig hoeft – naast de medewerkers op de airports die vast vaker lachen om een pasfoto – niemand deze te zien. Oké, paspoort, check! Reisverzekering? Nog geen check. Snel afsluiten. Better be safe than sorry! Nadat mijn broer zijn voet brak, in een gat viel en zijn arm uit de kom liet schieten, meerdere keren zijn pinpassen is verloren en vaker diarree heeft dan niet besloot ik om voor veilig te kiezen. Wat nou als je daar in het ziekenhuis beland? Gelukkig is een doorlopende reisverzekering niet zo duur en voel ik mij niet erg genaaid.
 • Toeristenvisum, next thing on the list. Zo geregeld, wat formulieren invullen en 874 keer uitleggen dat je daar niet illegaal als hoer gaat werken en je bent klaar.
 • Malaria pillen. Damn expensivo. Meer ga ik er niet over zeggen.
 • Jeetje, ook al zo duur! DTP (difterie, tetanus en polio) en hepatitis A en B, jullie krijgen me nooit meer. Althans, dat zei de reisdokter 🙂
 • DEET muggenspul, crème, lotion, spray en gel. Kruidvat is mijn held.
 • Een nek kussentje voor in het vliegtuig. Die pokkendingen kunnen ze zo duur maken als ze willen want iedereen die een lange vlucht voor de boeg heeft wilt er één bemachtigen.
 • Een backpack? Zorg voor een grote vrienden en kennissenkring J
 • Klamboe? Idem dito
 • Lonely planet travelguide? Een lieve schoonbroer en kerst
 • Een wereldstekker die je overal in kunt pluggen
 • Een iPad vol met films en series voor je 16 uur durende vlucht
 • Een water beker die water koud houd. Je weet nooit in wat voor jungle je beland
 • Mentaal voorbereiden op de armoede, zwerfhonden en -katten en de sloppenwijken
 • Een goed verstand om geen drugs aan te nemen van mensen die je niet kent (oftewel, gewoon niets aannemen van mensen die je niet kent)
 • Een goed verstand om het verschil te zien tussen vrouwen en ehh… vrouwen?
 • Accepteren dat je aan de schijterij gaat de eerste paar dagen
 • Accepteren dat je niet aan je tan kunt werken omdat het té heet is (wel een fijn vooruitzicht, 30 graden in januari en februari J)
 • Accepteren dat je ruzie krijgt met je broer en zusje

 

Buiten deze dingen om ga ik natuurlijk intens genieten. Genieten van de omgeving, het eten, de cultuur, de taal, mijn lieve broer en zusje om me heen en de vrijheid die ik heb!

En oja, als één van jullie nog tips heeft wat betreft Azië (of de Filipijnen), let me know! Ik kan ze goed gebruiken. Heb je daar een mooi plekje bezocht dan hoor ik dat ook graag!

 

Ben jij bij onze Summer Tour reünie?

Vind hier alle informatie over de Summer Tour Reünie & boekpresentatie!

ps: beperkt aantal tickets beschikbaar!

inger summer tour

About The Author

Tirza Winters

Diëtist en voedingsdeskundige, een echte foodie met veel passie om anderen ervan te overtuigen dat een gezonde leefstijl leuk, lekker en gemakkelijk is!

Leave a Reply

Your email address will not be published.