Ongeveer 15 jaar geleden begon ik met modellenwerk. Ik werd aangesproken op straat, echter het hele modellen wereldje sprak mij totaal niet aan. Uiteindelijk waren het de mensen om me heen die me motiveerde om het een kans te geven. Vanaf dat moment ging het heel vrij snel allemaal. Ik vloog vrijwel direct naar Milaan, en mocht daar enkele maanden blijven. Dit zodat ik daar mijn boek kon opbouwen en casting kon lopen. Verschrikkelijk vond ik het!

Je moet je voorstellen dat je ongeveer 5 tot 7 castings op een dag doet en van de ene kant van Milaan naar de andere kant reist Met alles is haast gemoeid. Vaak spraken de gezichten van de castingdirectors al boekdelen, en wist je al vrij snel dat je niet gekozen zou worden. Echter vanaf mijn vertrek naar Milaan, had ik kennelijk mijn roeping gevonden. Of ja, roeping wil ik het niet noemen. Echter werd het wel mijn beroep!

Na Milaan vloog ik naar Parijs, Capetown, Melbourne, Barcelona, Athene, enz. Van de een op andere dag was het van het winkelcentrum in Eindhoven naar het constante reizen op de internationale modellenmarkt. Je bent dan ook continu zo’n 2 á 3 maanden van huis, ziet veel en ontmoet elke dag nieuwe mensen die je weer op hun eigen wijze motiveren met hun levens lessen.

Het is een gek maar bijzonder beroep. Zeker als ik terug kijk naar de tijd dat ik als ”tomboy” nog vuurtjes maakte met m’n broer in de hoop dat niemand ons zou ontdekken.  Vervolgens sta je enkele jaren later in de FHM 500 op de 61 ste plek. Dat is best wel gek eigenlijk, toch?

Het modellen leven is niet allemaal pracht en praal, verre van! Dagelijks werd ik geconfronteerd met het feit dat ik te “dik” was. Terwijl ik in die tijd een maatje 34 was.  Maar toch te dik, ongelooflijk maar waar!

Gedurende mijn periode in Parijs had ik heup maat 90. Dit was een totale NO GO! Vanaf dat moment begon ik mezelf ook te zien als te dik want je gaat toch anders naar jezelf kijken. Dus wat ga je doen? Gezond eten, althans dat dacht ik. Ik at geen vlees meer, geen brood, pasta, rijst, alles waar maar een beetje aan koolhydraten in zaten vermeed ik.

Het ging zelfs zo ver dat ik geen water dronk uit een plastic flesje want daar zaten plastic moleculen in die je hormoonbalans konden verstoren, en ik wist als geen ander dat je niet kon afvallen als je hormonen niet in balans waren.

Elke ochtend begon ik met een groene smoothie, op basis van boerenkool en spinazie en allerlei algen. Verder at ik gedurende de dag alleen groenten en het liefst groene groeten, dit omdat dit ook beter scheen te zijn voor je hormoonbalans. Op een dag dronk ik gemiddeld 3 liter water en verder niets anders dat bijvoorbeeld smaakstoffen bevatte.

Natuurlijk ging ik elke dag naar de gym, een dag niet sporten bracht me veel stress, dan compenseerde ik dit door buiten toch nog even te gaan joggen. Ik moest en zou bewegen. Het liefst 1,5 uur cardio per dag.

Je kon het zo gek niet bedenken en het gebeurde. Ik heb de meest rare dingen gezien. Ik kan me bijvoorbeeld de dag dat ik een nieuw huisgenoot kreeg in Parijs, nog goed herinneren. Ik zat in de ochtend aan de ontbijttafel en het nieuwe meisje kwam uit haar kamer en nam haar appelsap met wattenbolletjes. Dit dronk ze zo dat ze geen honger meer had. Wattenbolletjes!?

 

Hulp nodig? Vind hier jouw schema!

 

Gelukkig heb ik dat punt nooit op dat punt nooit bereikt, echter realiseer ik me achteraf wel dat ik er dicht bij zat. Het besef van mijn obsessieve afvalgedrag is gekomen, nadat een fotograaf tijdens een lingerieshoot aan mij vroeg, mijn beide armen boven me hoofd te houden. Vervolgens nam hij een een foto van mij, en vroeg me daarna of ik dat beeld even wilde komen bekijken. Hij wilde me laten zien waar ik mee bezig was en zijn boodschap was duidelijk.

Op dat moment kwam het besef dat je mijn hele ribbenkast tellen en 5 min daarvoor dacht ik nog steeds dat ik “dik” was.Het kwartje was gevallen, dit kon niet meer!

Ik ben me op dat moment gaan verdiepen in voeding, maar dan op een echt gezonde manier en ging van cardio naar lichte krachttraining. Ik sport nu zeker 5 dagen per week, en wissel zware krachttraining af met lichte krachttraining. Dit doe ik vaak alleen met mijn eigen gewicht en met resistance bands, waar ik er overigens al 100 van heb versleten. Dus als iemand een gouden tip heeft voor een resistance bands, zodat deze niet langer knappen. Let me know!

Naast trainen ging ik ook 5 keer per dag kleine maaltijden eten, en tevens kleine stapjes richting rijst, pasta en andere koolhydraten. Via deze route bouwde ik alles langzaam alles weer op. Ik weet dat als model, je continu bezig moet zijn met je looks, je bent je eigen product, want je uiterlijk vormt de basis voor je werk. Echter is er wel een degelijk verschil tussen er gezond uitzien, en jezelf verhongeren omdat je denkt dat je te dik bent. Of je laten wijsmaken dat je te dik bent.

Geloof het of niet, inmiddels anno 2017, kan ik makkelijk een hele pizza op en kreeg ik een tijdje geleden een VIP pas van New York Pizza en daar ben ze daar eeuwig dankbaar voor. Ik maak er dan ook uitvoerig gebruik van, haha Toch minimaal 2 á 3 keer per maand bestel ik zo mijn pizza’s.

Persoonlijk denk ik dat, als je de balans kan vinden tussen gezond eten en af en toe versnapering, je er geweldig uit kunt zien. Zolang je maar in evenwicht blijft d.m.v. een goede afwisseling tussen dagelijkse lichte en zware krachttrainingen.

Ik heb mijzelf dan ook al zeker 2 jaar niet meer gewogen en persoonlijk ben ik van mening dat niemand dat zou moeten doen. Kijk in de spiegel en besluit voor jezelf waar jij verbetering wilt zien. Werk daaraan! Gewicht is voor mij nu gewoon een getal, meer niet.


Ik heb nu voor mezelf het punt bereikt van ‘graag of niet’. Ik ben wie ik ben, ik zie eruit zoals ik eruitzie en het gene waar ik niet tevreden mee ben, werk ik aan. Als een klant mij afwijst omdat ik niet aan een bepaalde eis voldoe? Dan is dat jammer, volgende keer beter. 
Zolang je maar blij met jezelf en gezond bent

Wil jij Rikie volgen op Instagram? Dat kan hier!

 

Hulp nodig? Vind hier jouw schema!

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

Leave a Reply

Your email address will not be published.