Trillende benen, hartkloppingen, een bonzend hoofd en zweet handen. Het gevreesde moment op de weegschaal met een cijfer zo hoog dat het als een stomp in mijn maag aankwam. Ik kende dat moment ook, en mijn moment was 140 KILO!

Nu heb ik altijd geweten dat ik een doorzetter was maar kon er officieel niet meer omheen dat ik te ver was gegaan. In theorie zou dit namelijk betekenen dat ik ruim 60 kilo zou moeten afvallen om überhaupt weer gezond te worden. Ik zal het je besparen hoe wanhopig en teleurgesteld ik in mijzelf was op dat moment.

Na de ergste schrik en het gebruikelijke “zoveel kan ik toch niet afvallen” gesprek met mijzelf was ik het helemaal zat. Ik was onzeker, constant somber, sliep slecht, at nog slechter en bewoog nauwelijks. Ik wou mijn leven zo graag anders maar hoe doet men dat? Dromen over een ander leven en het daadwerkelijk gaan veranderen zijn namelijk twee verschillende dingen.

arlette

Het bekende knopje bestaat!
“Deze keer wordt het anders!” besloot ik terwijl ik radicaal de weegschaal in de kliko mikte. Ondanks de goede voornemens was het uiteraard niet de eerste keer dat ik had besloten om af te vallen. Ik kende ieder dieetboek, was een oude bekende van crashen, wist nog steeds de smaakjes uit mijn hoofd van mijn laatste shakeweek en draaide mijn pols niet om voor het openen van een maaltijd vervangende reep. Sporten in de sportschool? “Dat doe ik niet, over mijn lijk dat je mij ooit op een loopband vind”.

Naast de duidelijk aanwezige weerstand tegen verandering kende ik ook allerlei angsten, zorgelijke gedachtes, belemmeringen, zwakke enkels, geld tekort en ga zo maar door. Dus waar ben ik begonnen? Door de focus te leggen op hetgeen wat ik wel kon. Ik vond bijvoorbeeld rust in wandelen en fietsen en ben achteraf mijn eerste 20 kg op die manier kwijtgeraakt.

 

Premium helpt jou met jouw doelen!
Klik hier voor info!

 

 

De helft van de helft
Van origine was mijn doel 60 kilo afvallen dus toen ik de helft van mijn doel bereikt had was er naast de bekende knop ook een bepaalde drive om er een schepje boven op te doen. De sportschool kende ik al, voornamelijk van de bankafschriften en de gemiste telefoontjes waar ik bleef, maar ik besloot met mijn nieuwe energie toch wéér naar de sportschool te gaan. Deze keer is het namelijk echt anders! Krachttraining is een cadeautje aan mijzelf geweest omdat ik binnen een paar weken vrolijk verslaafd raakte aan het gevoel dat het mij gaf. Het klopte gewoon wat ik aan het doen was.

Afvallen is alles door elkaar.
70 kilo verdween in minder dan 2 jaar tijd. Achteraf is het waanzinnig hoe snel en langzaam dit proces is gegaan. Ik kan je niet vertellen hoe vaak ik heb moeten huilen omdat ik wou opgeven of hoe vaak ik vrolijk op mijn fiets sprong klaar om er weer voor te gaan.

Ik heb zoveel “zwakke” momenten gehad en gegrepen naar die rol koekjes of zak chips (of beide) maar heb uiteindelijk leren nee zeggen tegen de ongezonde kanten van het leven. Cheats werden wekelijke treats in plaats van dagelijkse evenementen. Ik vond energie in goed voor mijzelf zorgen, koken, wandelen en raakte in een soort stroomversnelling van mijzelf goed voelen.

Afvallen is alles door elkaar! Een mentaal en fysiek ingrijpend proces van constante veranderingen en verbeteringen. Het is aan ons om het vol te houden en ons doel niet uit het oog te verliezen.  Hoe ik de volledige 70kg ben kwijtgeraakt? Door een manier te vinden die voor mij werkte. Ieder lijf is anders en ieder mens heeft iets anders nodig.

Wat ik nu doe?
Toen ik uiteindelijk die magic 70 kilo zag stapte ik vol trots van de (nieuw gekochte) weegschaal. Ik keek vervolgens in de spiegel en dacht maar één ding: “Ik ben te mager”. Ik kan mij hier serieus rot om lachen want zo heb je morbide obesitas en zo vind je jezelf te mager. Het kan echt!

Toen de sportschool doorkreeg dat zij niet meer van mij afkwamen hebben zij mij een cadeautje gedaan in de vorm van een Personal Trainer in opleiding. Met hem ben ik onder andere iedere week op een loopband te vinden. Het kan serieus echt!

Niet alleen was het deze keer anders, het is deze keer beter!   

Arlette volgen op Instagram? Klik hier!

 

 

Heb jij onze nieuwe shop al gezien?
Klik hier!

 

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

Leave a Reply

Your email address will not be published.