Mijn naam is Jonathan Klaassen en ik ben diëtist en blogger bij o.a. Fit Dutchies. Enerzijds werk ik als diëtist en begeleid ik mensen bij het behalen van bepaalde doelstellingen. Daarnaast doe ik veel onderzoek naar zaken rondom voeding en schrijf daar vervolgens over. Ik doe onderzoek naar bijvoorbeeld de werking van voedingsstoffen én ik onderzoek de zin en de onzin van bijvoorbeeld voedingshypes.

Ik bekijk die wereld met argusogen
Want dat de wereld van voeding een onduidelijke wereld is, staat als een paal boven water. Al zijn er genoeg mensen die precies weten hoe het wel zit. Je hoort mensen overtuigend zeggen dat je brood niet moet eten vanwege de gluten die erin zitten. Een ander heeft de heilige graal gevonden in het detoxen en weer een ander zegt dat je van koolhydraten dik wordt. Vanuit mijn diëtistische achtergrond zie en bekijk ik deze opvattingen en schrijf daar vervolgens artikelen of tips over. Ik plaats ze vervolgens op mijn site, instagram of bij hier bij Fit Dutchies.

No-nonsense maar wetenschappelijk
Voor ik een mening vorm over een voedingsonderwerp doe ik gedegen onderzoek. Het typische ‘zonderkamertje’ idee waarbij ik als monnik door boeken en literatuur struin. Geen libelle praatjes, geen uit de duim gezogen verhalen, nee, no-nonsense artikelen met oog voor kwaliteit en verdieping.

Helderheid brengen in de onjuistheden over voeding
Als ik onjuistheden bespeur over voeding schrijf ik daar een artikel over of deel ik een tip. Dit om bewustzijn te creëren en voor jou duidelijkheid te geven. De bomen door het bos enigszins wel te laten zien!

Nuttige tips/informatie voor jou!
Doordat iedereen maar wat roept ontstaat er tegenstrijdige informatie en onduidelijkheid. En wat moet je nu nog geloven? Daarom start ik de komende tijd met een serie weetjes over belangrijke thema’s uit de voedingswereld waar jij wellicht meer over wilt weten. Dit allemaal om wat orde te brengen in de chaos die voeding heet. Vandaag alvast 1 tip!

Tip 1: wees niet bang voor voeding!
Tegenwoordig zou iedereen wel een voedselovergevoeligheid hebben. Gluten, lactose of andere stoffen vormen een bedreiging. Nu denkt 10% van de bevolking daar ook last van te hebben. Ik nam de daadwerkelijke cijfers door en wat blijkt? Een voedselovergevoeligheid komt maar 1 tot 3% voor. Hoe komt het dan toch dat we bang zijn? Zoals ik hierboven al beschreef, iedereen denkt een mening te moeten hebben over voeding waardoor we angtig worden. Zonde..heel erg zonde..Jij laat je niet bang maken toch?
(1-2).

PS:
Komende tijd verschijnt er elke week een nieuw weetje of tip!

 

Voedings -of trainingsschema nodig?
Check hier welke bij jou past!

 

 

 

Bronnenlijst
1.
NHG- Standaard Voedselovergevoeligheid. Beschikbaar via://www.nhg.org/standaarden/volledig/nhg-standaard-voedselovergevoeligheid#idp42335584 

2. Nationaal Kompas Voedselovergevoeligheid. Allergie: Hoe vaak komt het voor en hoeveel mensen sterven eraan? Beschikbaar via://www.nationaalkompas.nl/gezondheid-en-ziekte/ziekten-en-aandoeningen/allergie/omvang/ 

About The Author

Jonathan Klaassen
Diëtist & Blogger

no-nonsense diëtist ↔ wetenschappelijk ↔ eigenzinnige schrijfstijl ↔ een bron van verlichting in een wereld van voedingshypes ↔ Blogger

Leave a Reply

Your email address will not be published.