Zoals je misschien wel weet ga ik half juni met Les Mills NL/BE mee naar Ibiza. Voor de fun? Nou, onder andere want eigenlijk ga ik een week lang sporten, eten en natuurlijk plezier beleven. Check anders deze blog daarover even!

Nu weet je misschien al wat af van cutten en bulken en ben je vast benieuwd hoe ik dat ga doen. Vorige week een meting gehad en momenteel zit ik op 13% bodyfat. Geen stress toch als je nog een paar maanden hebt? Nou, met #teamfitdutchies besloten we dat het gezellig was om half april ook nog een weekendje Ibiza te boeken. How to deal with that?

Met 84 kg, 180cm en een vrij actief leven zit mijn onderhoud (calorie-inname = gelijk aan energieverbuik) rond de 3.400 kcal. Omdat ik nu op 13% bodyfat zit maar liefst onder de 10% wil zoals de vorige zomers moet ik dus echt wat aan mijn voeding gaan veranderen. Daarom heb ik ervoor gekozen om rond de 3000 kcal te gaan zitten om vet te verliezen…

 

Check hieronder foto’s van zomer 2014 & 2x 2015 & de nu situatie.

zomer 2014

Zomer 2014

jordi cut zomer 2

Zomer 2015

jordi cut zomer

Zomer 2015

Met wintervacht in 2016

Met wintervacht in 2016

 

Waar ik het in mijn bulk niet zo nauw neem met koolhydraten ga ik die nu wel minderen en mijn eiwitten verhogen. Een verhouding van 50KH/30EW/20V is prima om te cutten. Zelf speel ik hier meestal wat mee en twee jaar geleden ging ik uiteindelijk naar 40/35/25.

Twee jaar geleden woog ik zo’n 76 kg met 9,5% vet en ik hoop dat ik nu een paar kg’s extra ga overhouden. Ik heb nog 5 weken tot de eerste Ibiza trip en 13 weken tot de Les Mills trip. Ik ga daar zelf een Fit Dutchies workout geven en dan heb ik natuurlijk geen zin om daar mijn buik in te moeten houden, haha. Dus… de komende tijd minder burger, geen MacDonalds & geen durums meer na het uitgaan. Op rantsoen? Nee, bij mij gaat het altijd wel okay als ik progressie begin te zien!

Qua training ga ik lekker door waar ik mee bezig was. Sinds ik nu zo’n twee weken aan het cutten ben merk ik nog niet heel veel qua afname in kracht. Op de squat en benchpress zelfs nog PR’s neergezet. Ik zal jullie richting mijn trips nog een aantal keer op de hoogte houden qua progressie. Die stok achter de deur kan ik wel gebruiken. Dus… één vraag aan jullie; als ik toch ergens vette hap wegwerk en je komt me tegen… remind me dan even aub. Thanks a lot!

Wil je me trouwens op Instagram volgen tijdens mijn cut? Check @jordisloots!

 

Meer info over mijn trip naar Ibiza met Les Mills?
Klik hier!

 

Afval tip!

fit dutchies banner fit methode

 

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

2 Responses

  1. Marvin

    Succes met cutten man! Met 13% zit je gelukkig nog niet veel te hoog, maar 10% (of daaronder) is natuurlijk een mooi streven 😉

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.