Dat vraag ik me eigenlijk dagelijks af…

Hoe houdt hij het me uit!?

Want:

 • In mijn vrije tijd sport ik het liefst en anders sta ik graag in de keuken
 • Overal waar we heen gaan, moet er rekening gehouden worden met eten
 • Er moet altijd eerst een foto worden gemaakt, voordat we kunnen eten
 • Hij moet ook af en toe mee naar de sportschool
 • Sportmomenten moeten dan ook worden vast gelegd, door hem, het liefst met hem
 • Iedere ochtend wordt er ontbeten met kwark
 • Ik denk altijd dat ik sterker ben
 • Soms ben ik dat ook, maar daar moet je wel mee kunnen dealen
 • Waar ik ben, is mijn mobiel
 • Waar mijn mobiel is, ben ik

marit buik


Hoe je het uit houdt met een ‘fit girl’:

 • Laat haar bepalen wat jullie gaan eten
 • Laat haar de boodschappen doen (en betaal zelf)
 • Ga af en toe mee naar de sportschool
 • Stel haar niet voor om eten te delen, ze wil alles voor haarzelf
 • Laat haar sterker zijn (pot augurken kan ze zelf wel openen)
 • Geef complimenten
 • Zorg dat je altijd kwark, fruit en eiwitpoeder in huis hebt
 • En pindakaas
 • En chocolade
 • En Ben & Jerry

Volgens mij is het niet altijd even leuk leven met een ‘health freak‘, maar ondertussen is hij mijn grootste motivatie & balans, geniet ik onwijs van de samen-sport-momentjes en de gezonde baksels en maaltijden die we samen maken. En hij gelukkig ook steeds meer ;)

En je weet het hé: achter elke sterke vrouw staat… een nog sterkere man!

 

Hebben jullie hier ook ervaring mee & hoe deal je hiermee?

 

PS. Hebben jullie mijn eigen blog hier al wel eens gezien?

 

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

3 Responses

 1. imhe

  Bij mij en mn vriend is t niet altijd even makkelijk. Het goede is we motiveren elkaar om te sporten en hardlopen wel eens samen! Hij accepteerr mijn passie voor gezond eten en sporten wel maar heeft er ook duidelijk een mening over die hij laat merken. Hij vindt dat ik erin doorsla en er te veel mee bezig ben. Te veel erover praten heb ik inmiddels afgeleerd. Samen eten is best lastig want ik eet nauwelijks vlees en aardappelen terwijl hij daar juist van is. Bovendien lust hij niet veel en blijft graag vasthouden aan wat ie kent.. Voor mij geldt hoe meer experimenteren en varieren hoe beter! We wonen nog niet samen dus echt een probleem is t niet maar als we samen willen wonen moeten we wel meer rekening met elkaar houden.. Voor mij als fit girl heel lastig om te schikken voor ‘minder gezond’ eten! Verder lichamelijk vind ik mezelf steeds mooier worden: strakker en gespierder. Hij is hier niet blij mee en ook hier hebben we discussies over gehad. Elke fit girl wil zichzelf mooi vinden maar wil ook dat haar vriend dat vindt. Hij vindt dat te gespierd worden me minder vrouwelijk maakt en dat mn heupen en billen verdwijnen. Iets waarbij ik juist blij wordt want vondt deze altijd te groot.
  Hoe gaan jullie om met meningsverschillen hierover? En wat is voor jullie belangrijker dat je vriend je mooi vindt of jij zelf? Ik zelf volg mn eigen koers maar houd wel rekening ermee vrouwelijk te blijven, ook al is dat voor mn vriend niet helemaal deoog getraind, ik doe dat toch lekker wel

  Reply
 2. Maud

  Dit is zo ontzettend herkenbaar voor mij, maar heb wel het gevoel alsof mijn vriend niet overal evenveel van op de hoogte is. Zo denk ik namelijk nogsteeds dat ik hem wat meer op het eten moet laten letten als we ergens heen gaan, maar goed, ik maak ook wel eens een uitzondering, en dan het liefst in een gezellig restaurant, met de leukste jongen op aarde

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.