Een kort en simpel receptje want een chocolade reep maken is helemaal niet zo     moeilijk als je zou denken. Here we go!

 

Voor ongeveer 12 repen heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 200gr chocolade (ik ging voor puur)
  • 200gr noten (ik heb een ongebrande en ongezouten notenmix gebruikt)
  • 200gr gedroogd fruit naar keuze

image

Aan de slag!

Doe de noten in de hakmolen en maal deze fijn, niet als poeder maar dat je nog wel wat stukjes houdt. Daarna hak je in de hakmolen het gedroogde fruit fijn. Doe de fijngehakte noten en fruit in een kom en mix het goed met je handen zodat je een grote bal krijgt. Leg deze bal vervolgens tussen twee stukken bakpapier en rol met een deegroller totdat je een plakkaat van ongeveer 1,5-2 cm dik hebt. Probeer hierbij de plakkaat zo vierkant mogelijk te maken. Snij vervolgens de plakkaat in repen, ik heb er 12 repen van kunnen maken. Maak daarna tussen de repen wat ruimte want zometeen komt de chocolade er nog over heen.

Smelt au bain-marie de reep chocolade, giet vervolgens de chocolade over de repen (makkelijke versie). Zorg dat de chocolade goed verdeeld is en versier de reep als je wilt nog met een nootje bovenop of gebruik je eigen creativiteit. Daarna een uurtje in in de koelkast en je repen zijn klaar!

Je kan ook de repen door de chocolade halen zodat ze rondom bedekt zijn met chocolade maar dat vraag wel wat meer werk en skills.

Succes!

 

About The Author

Mike Snijder
Blogger

Geen bodybuilder maar wel bezig met body builden. Koken vind ik leuk maar het moet niet te lang duren. 80/20 voeding. Positief en vol motivatie.

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.