fitdutchies 3

De afgelopen tijd merken we dat hoelahoepen steeds populairder wordt en dat is niet gek, want het brengt ontzettend veel voordelen met zich mee. Tijd om Jennie en Robin van hoelahoepwebshop Hoop It Yourself eens te vragen om meer informatie over deze fitnesstrend.

hoop it yourself hoepels

Wat doen jullie precies met Hoop It Yourself?
Wij zijn in februari dit jaar gestart met onze webshop Hoop It Yourself. Wij verkopen hier handgemaakte en opvouwbare hoelahoeps voor volwassenen. Ook maken wij video’s waarin we uitleggen hoe je van het hoelahoepen echt een workout kunt maken. Wist je dat je bijvoorbeeld squats en lunges kunt doen tijdens het hoelahoepen? Wij zorgen voor verschillende oefeningen zodat je er zelf dingen uit kunt kiezen die je leuk vindt om te doen. Zo maak je een workout die bij jou past.

Maar, waarom hoelahoepen?
Hoelahoepen brengt zoveel voordelen met zich mee en daarom willen wij super graag volwassenen weer aan het hoelahoepen krijgen. Hieronder vind je een lijstje met de voordelen van hoelahoepen:

  • Versteviging van de buik-, been-, bil-, rug- en armspieren.
  • Focus op versmalling van de taille.
  • Verbetering van de conditie, flexibiliteit en coördinatie.
  • Stimulering van de bloedsomloop en stoelgang.

 

Fitdutchies 1

Vooral het tweede punt is er eentje waarom veel mensen graag hoelahoepen: je krijgt er een slanke taille van. Met andere sporten is het vaak moeilijk om je op de versmalling en versteviging van dit precieze gebied te focussen. Wij krijgen van veel mensen die bij ons een hoepel hebben gekocht te horen dat ze in één maand tijd 2 centimeter taille kwijt zijn geraakt.

Hoe zit het nu met die zware fitnesshoepels uit fabrieken?
Daar zijn wij zelf niet zo fan van, martelwerktuigen noemen we ze. Mensen zijn van de krachttraining gewend gewicht op te bouwen maar bij hoelahoepen werkt het niet zo. Hoe lichter de hoepel, hoe meer moeite je buikspieren moeten doen om de hoepel omhoog te houden. Daarnaast zorgen zware fitnesshoepels (van 1 kilo of meer) vaak voor pijnlijke plekken waardoor je niet lang kunt hoelahoepen. Er zijn zelfs verhalen van mensen met aangetaste organen dankzij te zware hoelahoeps. Wij weten hoe verslavend hoelahoepen kan zijn en daarom verkopen wij hoepels van 0,6 kilo waarmee je veilig en onbeperkt zonder pijn kan hoelahoepen.

Kan ik niet gewoon een hoepel uit de speelgoedwinkel halen?
Dat kan, maar dit zijn hoepels die gemaakt zijn voor kinderen. Deze hoepels zijn erg klein en erg licht waardoor het lastig is om ze omhoog te houden. De hoepels die wij maken zijn groter en net wat zwaarder waardoor het makkelijker is om deze omhoog te houden. Doordat de hoepel een grotere diameter heeft, heb je ook de tijd om oefeningen als squats en lunges te doen tijdens het hoelahoepen. Wil je echt met het hoelahoepen als workout aan de slag gaan dan is het slim om ook echt een hoepel voor volwassenen te halen.

hoop it yourself hoepel

 

Kan je ook hoelahoepen als je niet soepel in je heupen bent?
Ja, dat kan. De truc bij hoelahoepen is dat je juist een soort kleine tikjes aan de hoepel moet geven. Heel overdreven met je heupen schudden is helemaal niet nodig. In onze basisvideo (zie hier) leggen we je uit hoe je de basistechniek van het hoelahoepen uitvoert. We krijgen van veel mensen te horen dat het hoelahoepen hen vroeger toen ze klein waren niet lukte en dat ze het dus nu ook maar niet gaan proberen. Als ze het dan na uitleg van ons toch proberen hebben ze het vaak zo onder de knie. Hoelahoepen als volwassene is heel anders dan hoe je het vroeger deed. We hebben inmiddels al heel wat volwassenen aan het hoelahoepen gekregen en het is leuk om te zien dat iedereen super enthousiast is. Mocht je nog op zoek zijn naar een leuke en effectieve sport dan raden we je aan eens naar het hoelahoepen te kijken.

 

Fitdutchies 7

 

We zijn er na bovenstaande vragen van de redactie wel uit dat hoelahoepen niet alleen voor kinderen van 8 is en dat we ons echt niet hoeven te schamen. Nu aan jou de keuze of je nog urenlang op die loopband blijft staan of er fancy bij wilt lopen en de uitdaging aangaat met een toffe Hoelahoep op je heupen!

Wij willen Robin & Jennie in ieder geval bedanken voor hun antwoorden en ze zouden het zeker tof vinden als jullie op hun website eens zouden kijken naar hun toffe hand made creaties!

 

 

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

2 Responses

  1. Sporten met diabetes

    […] op een vrolijk muziekje. Nu kijk ik gewoon een tv-programma en ga ik ondertussen hoepelen. Op Fitdutchies staat een artikel over hoelahoepen, waarom het goed voor je […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.