Vastberaden loop ik mijn sportschool binnen, check in met mijn pasje (dat inchecksysteem is zeg maar het kinderslot der onwetende sporter) en leg mijn spullen in het rek. Woooh, mijn haar gaat er bijna van overeind staan. Een grote wolk testosteron komt me tegemoet. Eh, hallo zijn er hier ook nog vrouwen aanwezig of moet ik de fitnessapparaten vandaag delen met alleen maar bezwete, gespierde mannen in tanktops. Nee? Niet aanwezig? Nou oke ik red me vast wel.

Bij ons moet je dus een cursus volgen om in het krachttrainingshonk te mogen komen. Of je moet gewoon goed zijn en je doet een intake bij een van de fitness instructeurs. Toen ik begon met fitnessen daar was ik verre van goed, maar waarschijnlijk heeft die knipoog geholpen.

Dat terzijde, want ik kan denk ik wel verklaren waarom ze dat ‘kinderslot’ op de deur gezet hebben. Ik fitness namelijk bij de sportschool van de technische universiteit. Je raadt het al: technisch opgeleide studenten. Je zal dus maar op een apparaat gaan zitten, dat vervolgens volledig instort, omdat bijvoorbeeld een werktuigbouwkunde studentje een grandioos idee had en lekker heeft zitten sleutelen aan het apparaat waar jij jouw leven en ziel in gaat gooien. Ja weet jij veel. Niet te vertrouwen hoor die werktuigbouwers. Geintje natuurlijk, maar dat neemt niet weg dat ik het wel een goede zet vind, dat kinderslot. Het doet namelijk pijn aan mijn ogen als ik iemand met een bolle rug zie deadliften.

Maar al die mannen in mijn sportschool geven me wel een goed beeld over de gemiddelde man in de sportschool. Want ik kwam er dus achter dat je 5 verschillende categorieën sportschoolmannen hebt.

  1. Mannen die lopen te kreunen alsof de desbetreffende oefening niet alleen de lichaamsdelen aan het werk zet waar de oefening voor bedoeld is, maar ook een ander lichaamsdeel
  2. Mannen die denken dat zoveel mogelijk in de spiegel kijken bijdraagt aan een snellere groei van hun spieren
  3. Mannen die gewoon normaal doen
  4. Mannen die je ongevraagd tips geven
  5. Mannen die denken dat een vrouwelijk lichaam niet goed geëvolueerd is en geen spieren bevat ofzo. Iets met survival of the fittest.

En over die laatste man wil ik het nu gaan hebben. Ik vind het heerlijk hoor als een man gespierder en sterker is dan ik, maar hell no dat ik het pik als een man mij onderschat op sportgebied. En om even een voorbeeld te geven: ik wilde squatten. Op naar het squat rack, die helaas al bezet was. Ik noem de jongen in kwestie maar even Pietje. In verband met privacy schending. Houden werktuigbouwkunde studenten niet zo van.

Ik: “Hee, hoeveel sets moet je nog? Kunnen we anders om en om doen?” (En nee ik stoorde hem in zijn rust en niet tijdens zijn set).

Pietje: “Ehm, ik squat best met veel gewicht. Misschien kun je beter met die mensen hiernaast mee doen. Die squatten met minder gewicht.”

Dude, you serious? Je squat met het gewicht van.. even tellen… 1, 2, 3… 40 kilo. Ja, ik breek vast door als ik DÁT gewicht moet squatten. Bel jij alvast even 112? Jullie begrijpen wel, hierdoor schoot ik toch wel even uit mijn sportschoen. Niet perse omdat hij dacht dat ik dat gewicht niet aan kon, nee denken mag best en het arme kind kon er vast ook niets aandoen dat hij tijdens de biologie les niet had opgelet. Alhoewel een lichaam toch ook best technisch is, maar goed. Hij had het gewoon bij denken moeten houden.

Dan hebben we ook nog pietje II. Die was helemaal mooi. Nou hij niet, maar zijn opmerking wel. Net op het moment dat ik aan mijn set wilde beginnen en mijn voeten op de juiste plek aan het zetten was kwam hij langs.

Pietje II: “Je moet vanuit je hakken duwen”

Ik: “Joe, thanks”

Ik knip meestal maar gewoon vriendelijk.

Pietje II: Succes! Maar is dat niet een beetje te zwaar voor je? 95 kilo?

Haha, zwaar? DIT? Nog maar een opwarmertje joh. Je moest eens weten wat die beentjes van mij weg pressen. Hallelujah.

Dus mannen die vallen in catogorie 5; ook wij vrouwen hebben hard ons best gedaan tijdens de evolutie en daarbij zijn onze spieren echt niet verloren gegaan. Dus jouw ongevraagde, uitgesproken vooroordeel mag je lekker delen met je bezwete tanktop.

En voor de mannen die wel opgelet hebben tijdens de biologie-les: ik hou van jullie.

 

kaylaBenieuwd wat dit is? Suus schreef deze blog!

 

About The Author

Blogger

4 Responses

  1. Marvin

    Haha het klopt inderdaad wel. Al ben ik zelf een man, ik erger me soms wel aan het gekreun en steun… Ook de mannen die continu in de spiegel kijken zijn bij ons aanwezig. Daarnaast ook nog een groep die hun gewichten graag zo hard mogelijk laten vallen om te laten zien hoe zwaar ze wel niet trainen. Ach, eigenlijk moeten we ons daar niks van aan trekken en lekker trainen 😉

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.