Waarschijnlijk ben jij bezig met gezondheid. Dat ben ik zelf ook en daarin kan ik mezelf goed houden aan de zaken die daarbij komen kijken. Zoals veel sporten en gezond eten bijvoorbeeld. Verder werk ik enorm veel, ervaar ik regelmatig stress en daardoor communiceer ik ook niet altijd helemaal helder.

In mijn omgeving zag ik steeds vaker mensen die in contact kwamen met een NLP cursus. Nu zou het zomaar kunnen dat jij weet dat dit staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren staat, maar wie weet zegt het je 0,0. Wat is NLP precies?

NLP is een methodiek waarbij er aan je persoonlijke ontwikkeling en effectieve communicatie wordt gewerkt. Een diepere betekenis achter jouw drijfveren en motivaties van ons handelen. Want heel eerlijk, ik doe en onderneem veel dingen maar weet vaak niet waarom ik zo handelde.

Zelf dacht ik altijd dat dit soort praktijken volstonden met zweverige zaken en dat dit voor mij een ver van mijn bed show zou zijn. Maar naast het lezen van boeken over persoonlijke ontwikkeling zag ik na het zien van diverse websites dat dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Sterker nog, ik zag vrij veel aanknopingspunten. Bijvoorbeeld zaken waarmee ik zelf wel eens worstel zoals mijn communicatie, maar ook hoe ik anderen beter en effectiever kan coachen. Mijn werk is vrij veelzijdig en vereist verschillende kwaliteiten. Sommige bezit ik van nature, in sommige wil ik investeren om mijzelf daarin te verbeteren.

Welke zaken verbeteren mijn eigen mentale gezondheid?

Na enig onderzoek ben ik bij een aantal zaken uitgekomen die mijn mentale gezondheid zouden verbeteren. In ieder geval is dit uiteraard anders, maar wellicht heb je wat aan onderstaande opsomming!

  • Leef met een missie en stel concrete doelen
  • Denk eens wat vaker positief
  • Leef je leven bewust
  • Zorg voor waardevolle vriendschappen
  • Pieker niet over alles dat fout zou kunnen gaan
  • Pak problemen aan
  • Eet gezond, ook dit draagt hieraan bij.

Twijfel jij eraan of dit wellicht iets voor jou is? Of heb je zelf manieren ontwikkeld om jezelf hierin te verbeteren. Laat het me dan gerust weten, wellicht heb ik daar ook nog wat aan!

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

Leave a Reply

Your email address will not be published.