Ik heb regelmatig schommelingen gehad in mijn gewicht, met de bijkomende onzekerheden. Op mijn 15e kampte ik met extreme (vr)eetbuien, overgeven, tot helemaal niks meer eten en tot in het obsessieve toe hardlopen. Toen ik wat ouder werd herstelde dit eetpatroon zich langzamerhand wel, maar mijn onzekerheden helaas niet. Ik werd een extreme emotionele eter en kwam in een vicieuze cirkel terecht, waardoor ik uiteindelijk op mijn 19e 90 kg woog met een vetpercentage van 36%.

eva boerma 1

Ik besloot voor mezelf van de een op de andere dag dat er wat moest veranderen, dus schreef ik me in bij een sportschool, begon met cardio en wat krachtapparaten en hield elke dag mijn voeding bij. Dit resulteerde in een gewichtsverlies van 15 kg in 3 maanden tijd. Happy me!

eva boerma 2

Een jaar lang was ik hier content mee, maar ik wilde toch meer. Ik heb altijd al een voorkeur gehad voor ‘mannensporten’. Ik vind het heel tof als je als stoere chick op of zelfs boven het niveau van mannen kan trainen, maar dan wel met gelakte nagels en geblondeerd haar! #musclebarbie.

Mijn oudere broer beoefende al zware krachttraining en deed zelfs mee aan ”Sterkste man” wedstrijden. Sorry Maart, je bent toch echt mijn inspiratie geweest en dus wilde ik dit ook doen. Ik begon met een basisschema en langzaam maar zeker trok ik naar de free weight zone. Want; alleen maar mannen in zo’n ruimte is natuurlijk heel eng, haha!  Ik had wel door dat ik vrij snel de technieken van o.a squats en deadlifts onder de knie kreeg.

Ik werd steeds sterker en mijn lichaam veranderde. Dus wederom een happy me! Maar de fout die ik maakte was dat ik te weinig at. Carbs? Bah! Daarnaast deed ik teveel extra cardio wat resulteerde in een (te) dunne Eva.

Gaandeweg heb ik heel veel mensen leren kennen via de gym of via andere wegen. Ik leerde meer over macro’s en trainen waardoor ik nu eindelijk op het punt ben dat ik weet hoe mijn lichaam werkt, hoe het reageert op voeding én training. Nog steeds ben ik niet 100% tevreden, maar wel nog steeds op zoek naar de perfecte balans tussen training en voeding.

eva boerma 3

Ik heb in ieder geval wat veranderd aan mijn levensstijl! Ik ben nog steeds dankbaar dat ik ooit die keuze heb gemaakt. Ik zou iedereen die op dat punt staat mee willen geven dat er altijd terugvallen zullen zijn  en het zal ook echt niet altijd even makkelijk zijn. Maar het is het waard. Instagram laat vaak maar één kant van het verhaal zien. Laat je daardoor niet afschrikken en vergelijk jezelf nooit met anderen! De tijd en motivatie die je erin steekt zullen je zeker resultaten opleveren!

Wil je Eva volgen op Instagram? Dat kan hier!

 

Ja, ik wil hulp!

Kun jij wel wat hulp gebruiken? Fit Dutchies biedt nu exclusieve coaching aan en er zijn voor groep 3 nog 2 plekken beschikbaar.
Lees hier meer!

Betaling in termijnen is mogelijk!

coaching fit dutchies

About The Author

Luna Kuijntjes
Stagiaire Marketing

Leave a Reply

Your email address will not be published.